Basehoppper funnet omkommet

Av

Letemannskaper med hundepatrulje fant den savnede basehopperen omkommet.

DEL

Det melder politiet tidlig torsdag morgen.

- Mannen ble funnet i Vasskordalen klokken 03.33, sier operasjonsleder Erik Mikaelsen i Møre og Romsdal politidistrikt.

Pårørende er varslet. Mannen skal ha utført et hopp fra fjellet Sør-Tussen. Politiet kan foreløpig ikke si hva som er årsaken til ulykken.

- Det vil taktisk og teknisk etterforskning forhåpentligvis gi oss svar på, sier Mikaelsen.

Frivillige letemannskaper med seks hundepatruljer fortsatte natt til torsdag letingen etter at en basehopper i slutten av 20-årene ble meldt savnet ved fjellet Sør-Tussen i Eide onsdag kveld. Det siste livstegnet fra basehopperen var fra toppen av det 908 meter høye fjellet klokken 12.00 onsdag formiddag.

- Han var da i SMS-kontakt med en kompis. Denne vet ikke om han har gjennomført noe hopp, men han har siden ikke hørt noe fra ham. Han meldte fra til oss om dette klokken 17.14, opplyste operasjonsleder Jan Helge Kjøl i Møre og Romsdal politidistrikt til Tidens Krav onsdag kveld.

Han sa det ikke har vært mulig å få kontakt med mobiltelefonen meldingen ble sendt fra.

Basehopperen er hjemmehørende i fylket, men er ikke fra Nordmøre.

Har dro ut på turen alene. Bilen han benyttet, ble funnet i Eide.

Sea King

Ved 18-tiden hadde Hovedredningssentralen i Sør-Norge satt inn to helikoptre, hvorav et redningshelikopter fra 330-skvadronen på Ørland, ekvipasjer fra Norske redningshunder og mannskap fra Norsk folkehjelp og Røde Kors i letingen.

- Det er en del snø i området, og vi var fått melding om at det har gått en del ras. Dette vil vi måtte ta hensyn til i letingen. Den største utfordringen nå vil nok likevel bli mørket, sa operasjonsleder Jan Helge Kjøl til Tidens Krav.

Like før kl. 20.00 var bare Sea King'en i søk med varmesøkende kamera.

- Vi vurderer nå om vi skal fly opp en skredekspert for å se på forholdene, opplyste Ivar Våge ved Hovedredningssentralen ved 20-tiden.

Like før klokken 22.00 meldte Kjøl at man hadde mannskaper ute i terrenget og at letingen ville pågå så lenge mannskapene hadde energi til å holde på utover natten.

Stupbratt

Sør-Tussen ligger på grensen mellom Gjemnes og Eide. Det er vanlig å gå opp til toppen fra Gjemnes-siden, mens stupene på flere hundre meter befinner seg på Eide-siden. I dette tilfellet synes det imidlertid som det er gått opp fra Eide-siden, ettersom det er der man har funnet bilen mannen benyttet.

- Det er flere muligheter. Han kan ha hoppet, men han kan også gått ned igjen fordi det ikke var forhold for å hoppe, og så blitt tatt av et skred på veien, sier Våge.

Kjøl bekrefter at det er de to hovedteoriene de leter i forhold til.

Redningsmannskapene søker i området nordøst av fjellet, ifølge NRK Møre og Romsdal. Ifølge Våge har hovedredningssentralen også en alpingruppe i bakhånd om det skulle bli aktuelt.

Mannskap fra Kristiansund og Tingvoll er med i letingen, som ifølge Romsdals Budstikke involverer et førtitalls personer.

Seint onsdag kveld var to skiløpere på vei opp på fjellet for å studere spor observert fra helikopteret. Hvis det viser seg at sporene er laget av basehopperen, håpte man at de gjorde det mulig å avklare om mannen har hoppet eller forsøkt å gå ned igjen, ifølge RBNett.

Artikkeltags