Redningsskøyta «Erik Bye» startet mandag kveld leteaksjon etter funn av en tom seilbåt. Det opplyste styrmann Johan Leandersson på redningsskøyta til Tidens Krav.

- Vi fant en tom seilbåt ved Langholmen utenfor Tustna. I båten lå det en GPS som noen hadde aktivert «Mann over bord»-knappen på for 16 timer siden, sa han klokken 18.38.

- Kartposisjonene på GPSen viste at knappen ble aktivert utenfor Grip, sier Leandersson.

Det ble raskt satt i gang et omfattende søk i området. Leteaksjonen ledes av Hovedredningssentralen.

22-åring savnet

Politiet fikk melding om den tomme båten mandag klokken 16.03 av Fiskeridirektoratet, som var ute med en oppsynsbåt. Båten lå litt oppi fjæresteinene på en holme da den ble funnet.

Operasjonsleder Thorry Aakenes i Nordmøre og Romsdal politidistrikt opplyser at det er en 22 år gammel mann fra Kristiansund som eier båten.

- Vedkommende la ut fra Kristiansund søndag med Grip som mål, sier han.

Aakenes bekrefter at mannen har status som savnet.

Mannens pårørende er varslet.

Mørket gjør det vanskelig

I tillegg til redningsskøyta, har et Sea King-helikopter, supplybåten «Viking Queen» og «Eidsvaag Sirius» deltatt i søket etter mannen mandag.

Redningsleder Edvard Middelthon ved Hovedredningssentralen opplyser at de jobber ut i fra at det kun var én person i båten.

- Vi bruker store ressurser i søket. Men etter hvert som tiden går, blir sjansen mindre og mindre for at vi finner noen i live i sjøen, sier han.

Klokken 20.18 sier redningslederen at de nå konsentrerer søket til holmer og skjær.

- Vi har dimittert de store båtene. Det er farlig for dem å drive søk nå som det er blitt mørkt. Men redningsskøyta er fremdeles i området, sier han.

Sea King-helikopteret fikk mandag kveld tekniske problemer og måtte tas ut av søket. Et ambulansehelikopter kom sent mandag kveld til området for å delta i letearbeidet.