Av JAN ARVE ØDEGÅRD

– Vi er ganske sikre på at overlevingsdrakta, med eller uten pappa, er drevet av gårde etter forliset. Strøm- og vindretning gjør det sannsynlig at avdriften har skjedd nordover og inn mot kysten av Nordmøre eller enda lengre nord, mener Jan Olav Hustadrem, sønn av den savnede fiskeren.

Let langs sjøen

Han og familien håper nå at nordmøringer som ferdes på og langs sjøen, skal kunne hjelpe dem i å finne den savnede eller overlevingsdrakta.

Drakta er rødoransje og er produsert av Helly Hansen. Uansett om faren rakk å få den på eller ikke, så er det minimal sjanse for at den skal synke. Mest sannsynlig har den drevet av gårde, og ligger i fjæresteinene et eller annet sted, mener sønnen.

– Selv om småbåtsesongen er over for i år, håper vi at alle som fortsatt ferdes på sjøen utover høsten vil ha oss i tankene. Vi håper de vil sjekke drivgods de måtte se i fjæra. Spesielt gjelder det om de ser noe rødlig som er drevet i land, sier Jan Olav Hustadrem.

Stort hull i skroget

Sammen med representanter for Havarikommisjonen for fiskeflåten, var han senest tirsdag med på å undersøke farens sjark. Den ble hevet i slutten av forrige uke, og står nå i Molde.

Jan Ove Hustadrem forteller at sjarken har betydelige skader, spesielt på den ene skutesida. Her er det et stort hull i skroget. Det er uvisst om disse skadene er påført mens den lå på havets bunn, eller om de er oppstått på et annet tidspunkt.