Lekter kan bli løsningen

«Linkspan II» som ligger ved Nordlandskaia i Kristiansund kan bli redningen for Todalingene. Arkivfoto

«Linkspan II» som ligger ved Nordlandskaia i Kristiansund kan bli redningen for Todalingene. Arkivfoto

Artikkelen er over 7 år gammel

Det jobbes nå med å finne løsninger for midlertidig kai i Todalen.

DEL

Det er ikke mulig å legge til med ferge inne i Todalen, det eneste som er av kai i dag er en liten småbåthavn. Resten av strandlinjen er enten fjæresteiner eller fylling.

Både Surnadal kommune og Kristiansund og Nordmøre Havn jobber nå for å finne en løsning for at større båter kan legge til inne i Todalen.

– I første omgang prøver vi å få inn en stor lekter som vil gjøre det enklere å legge til med litt større båter. Det er til sist kommunen som avgjør hvilken løsning vi velger, sier havnefogd Arnt Honstad i Kristiansund og Nordmøre Havn.

Flere har også foreslått rampen som ligger ved Nordlandskaia i Kristiansund.

– Vi vurderer også «Linkspan II». Det er en mobil ro-ro-rampe, og er ikke spesielt egnet for fergetrafikk. Det er også en veldig kraftkrevende hydraulikk på lemmen. Det er ikke sikkert det er mulig å bruke den, sier Honstad.

Forsvarsmateriell

Ro-ro-rampen ble i sin tid bygd av Nato og brukt av det norske forsvaret før Kystverket tok over eierskapet. Kystverket, som ikke har hatt behov for «Linkspan II», har på sin side inngått en avtale med Kristiansund og Nordmøre Havn. Denne gir havneselskapet bruksrett til rampen, men så langt har den aldri vært brukt. Den har derfor ligget uvirksom ved Nordlandskaia i over lag fem år.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken