- Fordi han fortjener det

Kunstner Tove Hertzeberg kom helt fra Kristiansand for gi en ildsjel i Kristiansund en oppmerksomhet

Artikkelen er over 5 år gammel

Kunstner Tove Hertzberg kom helt fra Kristiansand for gi en ildsjel i Kristiansund en oppmerksomhet.

DEL

Hertzberg hadde i fjor sommer ei utstilling i på Drømmeplassen i Kristiansand. Her stilt hun ut bilder basert på et prosjekt med bilder fra ulike sosiale medier. 

Ba om tips

– Hver eneste dag i ett år delte jeg et bilde på sosiale medier. Disse bildene ble også satt sammen til tre store kollasjer og seks malerier.

Da utstillingen var over ville kunstneren gi fire av bildene til ildsjeler eller organisasjoner.

Igjen tok hun i bruk sosiale medier.

– Jeg ba om tips, og i bunken dukket Ole Kristian Gundersen fra Kristiansund opp. Han lever sitt liv et godt stykke fra mine hjemtrakter, men jeg ble så rørt av beskrivelsen av denne mannen, at jeg bare måtte ta turen opp hit.

De andre bildene har hun gitt bort i sitt eget nærområde.

Flott posisjon

Beskrivelsen Hertzberg fikk fortalte om en mann som sprer glede og nærvær til mange. Både privat og på jobb. En mann som har en egen evne til å lytt, støtte og skape trygghet. En mann med stor appetitt på livet. En tusenkunstner som fortjener en oppmerksomhet fordi han hele sitt liv har gitt av seg selv, og sin hjertevarm.

Onsdag kom Hertzberg til Kristiansund med bildet.

Ole Kristian Gundersen jobber som sykepleier ved kreftpoliklinikken i Kristiansund, og her ventet han spent sammen med familie og kollegaer.

– Jeg vet egentlig ikke hva jeg skal si. Å få en gave fra et annet menneske for en innsats man har gjort, er både rart og uvant. Å kunne bety noen for andre er en flott posisjon å være i, og et klapp på skuldra er vel noe alle ønsker seg. Jeg får bare si tusen takk. 

Har veggen klar

Gundersen ville gjerne dele oppmerksomheten med sine kollegaer, men fikk klar beskjed om at dette var hans minutter i rampelyset, og de var han vel fortjent.

– Bildet er fantastisk. Også med grønntoner, som er min farge. Det skal få hedersplass i stua. Rett over flyglet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken