Åpnet laksefesten med dans, sang og bilder

DANS: Reflection med Frida Bergheim, Kristin Bøklep, Gunn Mari Våbenø, Mira Husby Bævre, Leah Snekvik Wilhelmsen og Hedda Edvardsen danset laksefesten i gang fra hovedscenen til Norsk Laksefestival.

DANS: Reflection med Frida Bergheim, Kristin Bøklep, Gunn Mari Våbenø, Mira Husby Bævre, Leah Snekvik Wilhelmsen og Hedda Edvardsen danset laksefesten i gang fra hovedscenen til Norsk Laksefestival.

Artikkelen er over 1 år gammel

Norsk Laksefestival 2017 er nå for alvor i gang.

DEL

Norsk Laksefestival har siden torsdag vært godt i gang, men den offisielle starten skjedde under åpningsshowet ved hovedscenen var over fredag.

I lett duskregn kom det cirka 150 publikummere til Skei, omtrent slik det har vært på dette arrangementet.

Gullstruper tar pause

Vokalgruppa SÅKS fikk første del av showet. Dette er sju mannlige gullstruper, beatboxer Mari Fiske og dirigent Linda Botten. Det er alltid en fryd for øret å høre denne gjengen, og de ser for så vidt ikke så verst ut heller.

Vi krysser derfor fingre og tær for at den annonserte pausen de nå skal ha, ikke blir veldig lang. I mellomtiden er det sikkert mulig at noen av dem finner seg et lokalt kor der de kan holde stemmebåndene i noenlunde form.

Ingen ende

Dansegruppa Reflection består av jenter i alderen 14–16 år. De har vi sett flere ganger de siste årene, og selv uten fagkunnskap om dans, tør vi å fastslå at framgangen vil ingen ende ta. De satte dessuten ny verdensrekord i bass-bruk på musikken til dansen.

Inne på kulturhuset er det kunstutstilling som er verdt et besøk. Janne Skei er surnadaling med blikk for de gode motiv. Hun tar det som er nesten ubeskrivelig flotte naturmotiver, både de helt nære med detaljer bare få ser i forbifarten og de «store» oversiktsbilder der lys og komposisjon slår deg i bakken. Sett av litt tid til denne!

Nattevåken

Fotografen er alt annet enn vant til så mye fokus på seg selv og sin hobby, og har ifølge seg selv ligget nattevåken i seks måneder.

– Om noen for noen år siden hadde sagt at; Janne, du skal ha di egen utstilling på kulturhuset; ja da hadde jeg aldri i verden trodd på dem, sier Skei.

Men om hun er beskjeden i væremåte, tar hun det igjen med renter med sine bilder. Utstillingen blir stående til søndag ettermiddag, og det er mulig å kjøpe!

Fredag kveld er det klart for konsert og fest med Morgan Sulele, Mads Veslelia, Cir.Cuz og Soma. De er stjerner gjennom sin suksess på Spotify. Alt ligger derfor an til stor stemning og mye folk på Skei.

Artikkeltags