«Smaken av Smøla» får penger

MOLOSØSTRENE: Hilde Thorsen Røinås og Line Jåtog Nicolaysen har gjennom sitt selskap Seabed Smøla, fått støtte til sitt prosjekt «Smaken av Smøla» i samarbeid med Villsaubutikken, Holberg Shipping og Smøla kultur- og næringssenter.

MOLOSØSTRENE: Hilde Thorsen Røinås og Line Jåtog Nicolaysen har gjennom sitt selskap Seabed Smøla, fått støtte til sitt prosjekt «Smaken av Smøla» i samarbeid med Villsaubutikken, Holberg Shipping og Smøla kultur- og næringssenter.

Artikkelen er over 1 år gammel

Skal utvikle naturbaserte opplevelsesprodukt basert på kysthistorie og lokal matproduksjon.

DEL

Prosjektet «Smaken av Smøla» har firmaet Seabed som hovedaktør. Bak selskapet står blant andre Molosøstrene, som de kaller seg, Hilde Thorsen Røinås og Line Jåtog Nicolaysen, som også har planer om å bygge landskapshotell på moloen på Veiholmen.

Seabed har gått sammen med Villsaubutikken, Holberg Shipping og Smøla kultur- og næringssenter for å danne prosjektet «Smaken av Smøla», som skal utvikle attraktive opplevelsesprodukt basert på kysthistorien, lokal matvareproduksjon og naturbaserte opplevelsesprodukt.

– Smaken av Smøla skal knytte opplevelsesaktører på Smøla tettere sammen og gjøre disse tilgjengelig i markedet, skriver Møre og Romsdal fylkeskommune i en pressemelding.

-Vi ønsker å lage opplevelser som stimulerer sansene, der kultur, historie og vakker natur kombinert med lokal mat og drikke skaper magi for folk som kommer til denne fantastiske øya, sier Nicolaysen i pressemeldingen.

Saman med søsteren Hilde Røinås, er Nicolaisen i ferd med å bygge seg opp som en stor reiselivsaktør på Veiholmen, Smøla.

Dette og tre andre prosjekt får støtte på til sammen tre millioner kroner av fylkeskommunen.

Lady Arbuttnott

«Opplevelser i fossenes rike»med Contrast Adventure AS i spissen og blant annet JazzåTeatret med Lady Arbuthnott, Phillipshaugen Lodge og Renndølsætra i Innerdalen som partnere.

Prosjektet skal utvikle opplevelsespakker basert på spelet om Lady Arbuthnott og den engelske historien i regionen. Det skal utvikles pakker for hver årstid, der historien og lokalmaten blir viktige ingredienser sammen med en hovedaktivitet.

Tingvollost

Tingvollost står i spissen for prosjektet «Opplev Tingvoll», som skal utvikle en reiserute i Tingvoll, der Tingvollost sin posisjon i Norge og internasjonalt skal brukes som navet i opplevelsesruta. Prosjektet vil ha fokus på produksjon av lokalmat, lokal vevtradisjon og bærekraftig opplevelsesturisme.

«Smaken av Sunnmøre» med Stranda Hotell har også fått penger.

-Disse prosjektene representerer spennende koblinger mellom tradisjonelt reiseliv, kultur og lokal mat og drikke, et lite utnytta potensial i dag, sier reiselivsansvarlig i Innovasjon Norge Møre og Romsdal, Marit Giske-Nilsen.

Prosjektene blir støttet gjennom det treårige hovedprosjektet «Reiseliv, mat og kultur i Møre og Romsdal» som fylkeskommunen har sammen med Innovasjon Norge og Fylkesmannen i Møre og Romsdal.

Artikkeltags