Fylkeskommunen kjøper aksjer for én million i Nordic Light

Nordic Light har i mange år satt sitt preg på byen.

Nordic Light har i mange år satt sitt preg på byen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Blir med på redningsaksjon.

DEL

- En slik god merkevare må vi ta vare på. Den er viktig både for Kristiansund, Nordmøre og hele Møre og Romsdal, sier Iver Nordseth (V) etter at fylkesutvalget mandag vedtok å kjøpe aksjer for én million kroner i Nordic Light.

Selskapet Nordic Light Events as har skrikende behov for utvidelse av egenkapitalen, etter at festivalen i 2015 synes å gå med et underskudd på 1,3 millioner kroner. Med dette vil egenkapitalen være tapt, og man sitter igjen med en samlet underbalanse på 0,7 millioner kroner. Det vil i så fall si kroken på døra.

Nå letter skyene for festivalen, etter at et enstemmig fylkesutvalg fulgte fylkesrådmannens innstilling: Fylkeskommunen kjøper aksjer i selskapet for én million kroner.

Sikrer videre drift

I dag er det 12 aksjonærer i selskapet. De fire største er Sparebank 1 Nordvest (21,8 prosent), Møre og Romsdal fylkeskommune (21,2 prosent), KBBL (20,6 prosent) og Kristiansund kommune (16,2 prosent). Sistnevnte har allerede gjort vedtak om å være med på en aksjeutvidelse. Nå blir også fylkeskommunen med videre. Riktig nok kjøper fylkeskommunen aksjer for én million kroner, 200.000 kroner mindre enn det var søkt om.

- Det vil likevel sikre videre drift og utvikling av Nordic Light som festival og helårs kulturtilbud, sa fylkesrådmannen i sin innstilling.

- Det var bred enighet i fylkesutvalget om at det for hele Møre og Romsdal er viktig med et slikt omdømmeselskap, sier Nordseth.

Må ta økonomisk styring

Fylkesutvalget utvidet rådmannens forslag noe.

- Det ble føyd på et punkt om at det forventes at det tas grep i styret i forhold til den økonomiske styringen. Det må ytterligere økonomikompetanse inn i styret.

- Var det mye debatt rundt vedtaket?

- Det var en del debatt, der økonomistyring var sentralt. Men vedtaket om å kjøpe aksjer var enstemmig, både nordmøringer, romsdalinger og sunnmøringer sa ja, sier Nordseth.

Artikkeltags