Får 200.000 kroner til å lage dokumentarfilm om Bunadsgeriljaen

Dokumentarfilmen om Anja Cecilie Solvik og Bunadsgeriljaen er på trappene.

Dokumentarfilmen om Anja Cecilie Solvik og Bunadsgeriljaen er på trappene. Foto:

Filminvest åpner pengepungen.

DEL

Filminvest - et investerings­fond for audiovisuell produksjon i regionen Trøndelag, Hedmark og Oppland - melder på sin nettside 24. oktober at de har mottatt 19 søknader med en samlet søknadssum på 10,9 millioner kroner.

Selskapets styre hadde tildelingsmøte 22. oktober og innvilget 11 av søknadene med til sammen 6.182.500 kroner i tilskudd, opplyser de.

Filminvest har innvilget produksjonsstøtte til to spillefilmer, én dokumentarserie og én dramaserie, samt gitt utviklingsstøtte til én spillefilm, én dokumentar, én dramaserie, tre spill og ett manus.

Dokumentaren det er snakk om dreier seg om Bunadsgeriljaen.

Filminvest skriver dette:

«En dokumentar om geriljaleder Anja Cecilie Solvik og om moderne kystkvinners kamp for fødetilbud. Bunadsgeriljaen startet våren 2019 og teller allerede over 100 000 medlemmer. Hvem er disse kvinnene bak Bunadsgeriljaen? Hvorfor engasjerer dette temaet så mange? Er det fortsatt nødvendig å kjempe for fødetilbud og demokrati i verdens rikeste og mest likestilte land?»

Produksjonsselskap: Fenris v/Tore Buvarp, co prod Herstory v/Mari Nilsen Neira

Regi: Helen Komini Knudsen fra Kristiansund

Manus: Helen Komini Knudsen

Tilskudd: kr. 200.000

Fakta om Filminvest

Filminvest eies av Trøndelag, Hedmark og Oppland fylkeskommuner samt Trondheim og Lillehammer kommune.

Selskapet ble etablert i 2016, (etter en konsolidering mellom Filminvest Midt-Norge og Film3) for å utvikle satsningen på langfilm, drama-serier og dataspill i regionen.

Artikkeltags