Blir det innspilling til neste James Bond-film på Atlanterhavsveien?

Produsentene bak den neste filmen om superspionen James Bond ønsker å benytte seg av norske støtteordninger og vil gjennomføre innspilling i Norge.

Produsentene bak den neste filmen om superspionen James Bond ønsker å benytte seg av norske støtteordninger og vil gjennomføre innspilling i Norge. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Det har blitt spilt inn massevis av reklamefilmer på veien ut mot storhavet. Det er også - blant mye annet - gjort oppak til en påkostet Bollywood-film på Atlanterhavsveien.

Nå skal det være realistiske muligheter for 007 kommer til Norge. Kanskje også til Nordmøre?

Produsentene bak den neste filmen om superspionen James Bond ønsker å benytte seg av norske støtteordninger og vil gjennomføre innspilling i Norge.

Tirsdag ble det kjent at 11 søkere har meldt seg i kampen om innspillingsstøtte. Dette skjer gjennom insentivordningen for film som gir 25 prosents refusjon av utgifter for internasjonale filminnspillinger i Norge.

Av de 11 søkerne er det ett prosjekt som bare er navngitt som «B25». Det var Bergens Tidende som først omtalte at det dreide seg om den neste filmen om den britiske spionen James Bond, en film som omtales som «Bond 25» og har Daniel Craig i hovedrollen. Filmen skal ifølge filmstedet IMDB ha premiere i februar 2020.

– Jeg kan bekrefte at vi har vært i kontakt med representanter for den kommende James Bond-filmen, og at de ønsker å gjøre opptak i Norge, sier filmkommisjonær Adrian Mitchell i Oslo til Dagsavisen.

Ifølge Mitchell ser produsentene av filmen på ulike steder over hele landet hvor det kan være aktuelt å spille inn scener i den kommende filmen.

– Vi har jobbet med dette i lang tid. Det er realistiske muligheter for at deler av neste James Bond-film blir spilt inn i Norge, sier han.

I fjor spilte Tom Cruise inn scener i Mission Impossible 6 på Preikestolen i Rogaland etter å ha fått tilkjent en ramme på 6 millioner kroner i støtte etter insentivordningen.

– Hvis Bond kommer, vil det være utrolig spennende for Norge, sier Sigmund Elias Holm i Vestnorsk filmkommisjon.

Artikkeltags