Wintershall DEA til Petropolen

Havbunnsrammen til Dvalin ble i april i fjor løftet fra kaien i Egersund til installasjonsfartøyet «Deepsea Explorer».

Havbunnsrammen til Dvalin ble i april i fjor løftet fra kaien i Egersund til installasjonsfartøyet «Deepsea Explorer». Foto:

Torsdag kommer produksjonsdirektør Børge Nerland i Wintershall Dea til Petropolen.

DEL

Wintershall og DEA har fusjonert, og det tyske selskapet som har 100 lisenser i Norge, har store ambisjoner i Norskehavet utenfor Kristiansund. Selskapet er nå i gang med utbyggingen av gassfeltet Dvalin som ligger cirka 15 kilometer nordøst for Heidrun. Feltet er tidligere kjent som Zidane og ble oppdaget i 2010. Prosjektdirektør Keith O'Donnel vil i Petropolen torsdag gi en statusrapport fra utbyggingen av Dvalin, mens Nerland vil presentere den tyske koblingen.

Dvalin består av en undervannsmodul med fire brønner som vil bli knyttet inn til Heidrun-plattformen gjennom en rørledning og en kontrollkabel. Gassen vil bli prosessert og komprimert på Heidrun før den går videre via Polarled til Nyhamna hvor den blir videre prosessert til tørrgass før eksport via Gassled. Første gass er forventet i 2020.

Dvalin ligger 260 kilometer nord for Kristiansund, og knyttes til Heidrun-feltet.

Dvalin ligger 260 kilometer nord for Kristiansund, og knyttes til Heidrun-feltet.

Equinor og Norskehavet

Også Equinor vil være representert på Petropolen torsdag. Områdeutvikler Morten Grav vil ta for seg oppstart på Trestakk og Njord-feltene og mulighetene etterpå.

Petropolen er gratis og åpen for alle. Arrangør er Kristiansund og Nordmøre Næringsforum (KNN), Kristiansund kommune, Møre og Romsdal fylkeskommune og Norsk Petroleumsforening Møre og Romsdal. Petropolen har fast tilholdssted på Thon-hotellet på Innlandet.

Artikkeltags