- Kommunene på ytre og midtre Nordmøre må snarest ta opp igjen samtalene

Per Sefland er ny leder i Kristiansund Venstre.

Per Sefland er ny leder i Kristiansund Venstre. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kristiansund Venstre mener det må bli tatt fornyet initiativ for å se på den fremtidige kommunestrukturen i vårt område.

DEL

Lokalpartiet har hatt årsmøte og har vedtatt en uttalelse der de mener at intensjonsavtalen fra 2016 mellom seks nordmørskommuner må hentes frem igjen. Målet med avtalen var å få til en storkommune på Nordmøre, men alle kommunene, bortsett fra Kristiansund, sa nei.

«Dette grunnlagsarbeidet er like gyldig i dag, med noen oppdateringer av statistikk og tilpasset det antall kommuner som er aktuelle for sammenslåing. Kommunene på ytre og midtre Nordmøre må snarest ta opp igjen samtalene om dette», skriver partiets nyvalgte lokallagsleder, Per Sefland i årsmøteuttalelsen.

Kristiansund Venstre har nemlig valgt Per Sefland som ny leder for lokalpartiet.

Tord Nygård er nestleder, Hanne Farnes kasserer og Odd W. Williamsen er sekretær. Ragnhild Helseth og Toivo Brennløkken er styremedlemmer, mens Asgeir Hansen, Øyvind Mølgaard og Stig Frode Herigstad er varamedlemmer.

Partiet viser blant annet til Gjemnes og spenningen om kommunen fortsetter som før, om den slås sammen med nabokommuner eller blir delt. I uttalelsen heter det; «for Kristiansund er det av største interesse å sørge for at Gjemnes fortsatt hører hjemme sammen med øvrige Nordmørskommuner».

Partiet angriper også ordningen med interkommunalt samarbeid, og mener at dette en lite effektiv og udemokratisk måte å drive tjenester på, og mener at tallet på slike selskaper uten politisk kontroll må reduseres.

Les mer her: – Et fornuftig vedtak

Kristiansund, Averøy, Gjemnes og Tingvoll med ny legevaktavtale 

Artikkeltags