Helene (11) donerte bort håret sitt

Helene Hovland Viken (11) overleverer håret som hun håper vil komme til nytte for noen som trenger det mer enn henne. Hårtapspesialist Seezar Mohammed sørger for å sette i gang prosessen med å få laget parykk av håret.

Helene Hovland Viken (11) overleverer håret som hun håper vil komme til nytte for noen som trenger det mer enn henne. Hårtapspesialist Seezar Mohammed sørger for å sette i gang prosessen med å få laget parykk av håret.

Artikkelen er over 1 år gammel

11 år gamle Helene sparte i ett og et halvt år før hun klipte av seg 20 cm og donerte det til parykkproduksjon.

DEL

Helene Hovland Viken kommer inn på Apollo hårklinikk i Kristiansund sammen med mamma Vibekke Viken. Hårklippen er allerede gjort, den ble gjort hjemme.

Helene er nemlig hos frisøren for å donere håret hun har klipt av seg, 20 cm med hårlokker buntet fint sammen. Dette betyr at hun har hatt en respektabel lengde på håret før hun klipte seg.

– Jeg har spart i ca. ett og et halvt år, sier Helene.

Hun har også med seg et postkort der hun har skrevet følgende:

«Jeg ønsker å donere hår sånn at barn som har mistet sitt kan få glede av mitt».

Hårtapspesialist Seezar Mohammed tar imot både postkort og hår med stor takknemlighet.

– Man skal takke alle som har gitt av sitt eget hår. Dette er virkelig folk som tenker på andre, slik at dem som trenger det kan få parykk og dermed få muligheten til å leve et mer normalt liv igjen, sier Mohammed.

Parykkproduksjon

Det donerte håret blir sendt til Apollo sitt hårsenter i Oslo der det blir sortert og sendt til fabrikk i Kina eller USA, der håret blir behandlet og satt inn i parykker.

– Det blir parykker til små barn og voksne, sier Mohammed.

 Han er spesielt glad for at Helene donerte hår.

– Ja, for det er få med nordisk hår som donerer, så det trengs.

Mamma Vibekke er stolt over at datteren gjorde som hun gjorde.

– Jeg oppfordrer andre som har muligheten til å gjøre det samme. I stedet for å kaste bort hår så kommer det heller til nytte. Hår kan bety ganske mye for noen, sier hun, som selv donerte bort bursdagsgavene sine til veldedighet tidligere i år.

Seezar Mohammed opplyser at det også er mulig å sende hår til Apollo i posten.

– Håret må være friskt, ikke flettet, og det må ikke være kortere enn 20 cm.

Artikkeltags