Meteorologen: Kristiansund blir en av værvinnerne nyttårsaften

Kristiansund 29.12.17: Kaldt og ganske klart. Nyttårsaften skal bli likedan, ifølge Meteorologisk institutt.

Kristiansund 29.12.17: Kaldt og ganske klart. Nyttårsaften skal bli likedan, ifølge Meteorologisk institutt. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Redd for ikke å se festfyrverkeriet? Frykt ei.

DEL

– Lørdag morgen og formiddag er det ventet litt snø eller sludd i ytre strøk av Nordmøre, før det i løpet av ettermiddagen kommer til å blåse opp litt - til sørlig, liten kuling ute ved kysten, forteller vakthavende meteorolog Aslaug Skålevik Valved ved Meteorologisk institutt i Bergen.

Fra minus til pluss til minus

Temperaturen i Kristiansund på nåværende tidspunkt er rundt én minusgrad, mens det i morgen varsles maks et par pluss. Men utover lørdagskvelden vil temperaturen igjen falle, og kulingen ta det litt mer kuli.

– Noe som gir en fin inngang til nyttårsaften, sier Valved, og fortsetter: Det blir fralandsvind, noe som er gunstig med tanke på nedbør. Da ligger Kristiansund fint til, i le av fjellene i øst og sør.

Med andre ord: Nyttårsaften på Nordmøre blir forholdsvis kald, med et par, tre minus, svak vind eller lett bris, null nedbør og klarvær.

– Litt skyet kan det bli, lave skyer ...

Snø sør i fylket

Men vi kommer til å se fyrverkeriet?

– Det skal nok gå fint. Kristiansund blir en av værvinnerne på nyttårsaften. Fra Nordmøre og videre nordover blir det god utsikt, forteller Valved som til slutt, lett leende, legger til:

– Hvis du vil ha litt kniving innad i fylket, så ser det ut til at det på Sunnmøre blir snøbyger på nyttårskvelden.

Artikkeltags