Hjorten er tilbake: – Tror den skal få stå i ro nå

Hjorten ble torsdag heist tilbake der den hører hjemme, i Vanndamman.

Hjorten ble torsdag heist tilbake der den hører hjemme, i Vanndamman.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Etter å ha vært borte siden desember er kronhjorten endelig å se i Vanndamman igjen.

DEL

Den 300 kg tunge hjorten ble boltet fast torsdag.

– Tror den får stå i ro nå. Vi har fikset nytt fundament og sveist sammen nye bolter, så de trenger å komme med mye utstyr visst de skal gjøre noe, sier driftsleder Jim Bjerkelund ved Kristiansund kommune.

Stor var sorgen da den ærverdige kronhjorten i Kristiansund ble utsatt for hærverk i vinter. Mange byhjerter gledet seg da politiet sporet opp geviret og kommunen fikk reparert skulpturen som har blitt en kjent og kjært landemerke i Vanndamman.

Natt til lørdag 15. desember i fjor ble den ærverdige kronhjorten i Vannndamman rammet av hærverk. Vandalene gjorde seg flid med å skru skulpturen av fundamentet. Deretter ble geviret brukket av. Etter teknisk og taktisk etterforskingsarbeid greide Kristiansund politistasjon å finne igjen geviret i sjøen ved Innlandet.

Krever penger for utgifter

– Det var ikke vanskelig å reparere den, sier Bjerkelund.

I anmeldelsen som ble levert noen dager etter hærverket ba Kristiansund kommune om at «gjerningspersonen blir tiltalt og straffet», og at «vedkommende idømmes å erstatte kommunens utgifter i saken. Kostnadsoverslag oversendes når dette er klarlagt».

Både kommunalteknikk og brannvesenet hadde utgifter etter hærverket, og utregningen viser at det samlede kravet ble på 36.188 kroner.

Åge Berg (fra venstre) og Jim Bjerkelund deltok i få på plass hjorten.

Åge Berg (fra venstre) og Jim Bjerkelund deltok i få på plass hjorten.

Denne artikkelen er skrevet av Elias A. Mikkelsen, som jobber i Tidens Krav i arbeidsuka.

Artikkeltags