Dette skjedde i natt

To alvorlige skyteepisoder med tragisk utfall i den tyske byen Hanau.

To alvorlige skyteepisoder med tragisk utfall i den tyske byen Hanau. Foto:

Av

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 20. februar.

DEL

Kraftig brann i Dombås kirke

Det var i natt åpne flammer i og utenpå Dombås kirke, og brannvesenet slet lenge med å få kontroll på brannen. Kommunen har satt krisestab for å bistå imulig evakuering av naboer.

– Dette er helt tragisk. Kirken er et viktig samlingspunkt og et historisk bygg, sier ordfører Astrid Skomakerstuen Ruste (Ap) i Dovre kommune til NTB.

Åtte drept og flere skadd i skyting

Politiet bekrefter at åtte personer er døde og fem alvorlig såret etter to skyteepisoder i den vesttyske byen Hanau i delstaten Hessen onsdag kveld.

En gjerningsmann skjøt mot to barer i byen og ble tidlig torsdag morgen funnet død i sitt hjem. Der fant politiet ytterligere en død person.

Bloomberg fikk gjennomgå i debatt

Elizabeth Warren beskrev nykommer Michael Bloomberg som en milliardær som kaller kvinner «feite kvinnfolk» og «lesber med hestetryner» i Demokratenes debatt i Las Vegas.

Også Bernie Sanders hamret løs på Bloomberg, og trakk fram hans tidligere støtte til republikaneren George W. Bush og motstanden mot å heve minimumslønnen i USA.

Nedgang i antall nye virussmittede og døde

Ifølge de siste tallene har kun 349 personer fått påvist det nye koronaviruset i Hubei-provinsen det siste døgnet, mens 108 nye, smittet av covid-19, er døde. Årsaken er at Kina endrer beslutningen om å diagnostisere pasienter klinisk.

Samtidig øker tallet på smittede i Sør-Korea til 82. To passasjerer på cruiseskipet Diamond Princess i Japan er i tillegg bekreftet døde etter virsusmitte.

A-ha-låt spilt mer enn 1 milliard ganger

A-has megahit «Take on Me» har rundet 1 milliard visninger på YouTube. Popgruppen startet onsdag en lang turné.

Ifølge people.com har bare fire sanger fra forrige århundre oppnådd dette tidligere. Sangen fra 1984 har også toppet hitlistene i 36 land.

Artikkeltags