Til høsten kommer 285 studenter til Kristiansund

Studie: Høgskolen i Molde tilbyr sykepleierstudie med studiegruppe i Kristiansund.

Studie: Høgskolen i Molde tilbyr sykepleierstudie med studiegruppe i Kristiansund.

I 2018 var det 150 studenter som fikk plass på avdelingen i Kristiansund. I år har 135 flere fått plass, og mange står på venteliste.

DEL

– Vi har gode tall, med økning på flere viktige studium, og det er spesielt gledelig for Kristiansund, sier Steinar Kristoffersen, rektor ved Høgskolen i Molde.

Kristoffersen mener søkertallene på sykepleierutdanningen er spesielt gledelige. Deltidsstudiet i sykepleie i Kristiansund er nytt, og her har 70 søkere fått plass. 124 står på venteliste.

Deltidsstudiet i sykepleie tar fire år å gjennomføre i stedet for tre, og undervisningen er mer samlingsbasert og digital. Kristoffersen tror det frister å ta utdanningen på deltid, for da kan det kombineres med å bo hjemme og jobbe samtidig. De har fortsatt ikke hatt mulighet til å snakke med studentene om hvorfor de søker, men Kristoffersen har sine mistanker.

– Hvis vi skal gjette så er det at studiet gir mer fleksibilitet enn fulltidsstudium, og at man slipper å flytte, sier Kristoffersen.

Det er fire ulike studier i Kristiansund. Sykepleie deltid og bærekraftig logistikk og sirkulær økonomi er nye studier, der har henholdsvis 70 og 47 fått studieplass. På marin logistikk og økonomi har 103 fått plass, og på petroleumslogistikk og økonomi har 65 fått plass.

– Vi har forhåpninger om en stor klasse i marin logistikk og økonomi, derfor har over hundre fått plass, sier Kristoffersen.

I fremtiden ønsker Høgskolen i Molde å styrke studietilbudet i Kristiansund.

– Vi har ambisjoner om å vokse i Kristiansund. Vi vil starte flere nye studier, og gi flere studenter plass.

Artikkeltags