Skal bruke sommeren på å finne ny entreprenør

Skisse av det nye Sjukehuset Nordmøre og Romsdal (SNR).

Skisse av det nye Sjukehuset Nordmøre og Romsdal (SNR). Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Et nytt steg er tatt på veien mot byggingen av SNR – sykehuset for Nordmøre og Romsdal.

DEL

Den første anbudskonkurransen for bygging av det nye sykehuset for Nordmøre og Romsdal (SNR) ble avlyst etter en sprekk på 1,1 milliard kroner eller nærmere 50 prosent.

Foran runde to har styret i Helse Møre og Romsdal vedtatt et alternativ som innebærer å kutte forprosjektet med 1.500 kvadratmeter.

Les mer her: Anbudsrunde to for SNR: Setter prisen til 2,1 milliard

Fredag klokken 12.00 gikk den nye fristen ut for å levere tilbud om å bygge akuttsjukehuset på Hjelset. Prosjektet vil nå bruke sommeren til å evaluere de innkomne tilbodudene, opplyser prosjektdirektør Knut Ragnar Heimdal i en pressemelding.

– Sjukehuset Nordmøre og Romsdal blir rekna som eit av dei viktigste prosjekta i Midt-Norge og vi er derfor godt fornøyd med at solide og erfarne entreprenører ønskjer å bygge akuttsjukehuset på Hjelset, sier prosjektdirektør Knut Ragnar Heimdal i pressemeldingen

Evaluering

Konkurransen om å bygge akuttsjukehuset på Hjelset er en totalentreprise med samhandling og har en budsjettramme på ca. 2,1 milliarder kroner.

– Av konkurransemessige omsyn går ein ikkje ut med talet på innkomne tilbud. Som ein del av evalueringsprosessen av tilbuda, vil ein i august gjennomføre intervju og eventuelle forhandlinger med entreprenørene. Deretter er planen å inngå kontrakt med innstilt entreprenør i september/oktober i år. Vår jobb er å sikre at innbyggarane i Nordmøre og Romsdal får eit framtidsretta og godt sjukehustilbud. Går alt etter planen så er vi i gang med samhandlingsfasen og den vidare utviklinga av akuttsjukehuset i løpet av høsten, sier Heimdal.

Byggestart i 2020

Byggestart for akuttsykehuset er planlagt høsten 2020 og en forventer full drift ved sjukehuset første halvår 2024.

Sykehuset Nordmøre og Romsdal vil i tillegg til akuttsykehuset på Hjelset bestå av et distriktsmedisinsk senter i Kristiansund. Sentrale oppgaver i det videre arbeidet blir å utvikle og optimalisere prosjektet innenfor den økonomiske rammen som er vedtatt i forprosjektet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken