Ser ikke mørkt på Draugen-salg

Ordfører Kjell Neergaard, leder for olje- og energiutvalget Torbjørn Sagen og rådmann Arne Ingebrigtsen.

Ordfører Kjell Neergaard, leder for olje- og energiutvalget Torbjørn Sagen og rådmann Arne Ingebrigtsen. Foto:

DEL

Kristiansund kommune har sendt ut en pressemelding om salget av Shell sin andel i Draugen, i etterkant av at kommuneledelsen hadde møte med representanter fra Norske Shell på tirsdag formiddag.

I pressemeldingen skriver kommunen at det ennå ikke er kjent hvor mange ansatte som blir berørt av et slikt salg, dog presiseres det at Ormen Lange-lisensen ikke er en del av salget.

Men kommunen skriver at de har god tro på at et annet selskap kan ta Draugen videre, selv om ordføreren er betenkt over Shell sin beslutning om å selge.

- De siste årene har nye selskaper kommet på sokkelen og funnet mindre, drivverdige felt. De har også en helt annen kostnadsstruktur, som gjør at de kan skape lønnsomhet av mindre utbygginger. Ser man dette i sammenheng med den gode driftsorganisasjonen på Råket, kan dette bli interessant, sier ordfører Kjell Neergaard i pressemeldingen.

Kommunen mener de kommer til å sitte nær bordet under salgsprosessen, og mener de har bygget opp nok tillit i bransjen til at andre kan etablere seg i byen.

- Vi har gjennom flere år bygget en tillit som oljeby, dette gjør at vi nå er med når beslutningen blir tatt, sier leder av olje- og energiutvalget Torbjørn Sagen i pressemeldingen.

Artikkeltags