Politiet maner til fornuft hos russen: – Er alle knuter lovlige?

Illustrasjonsfoto.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Illustrasjonsfoto. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I et innlegg på Facebook kommer politietmed en lang liste oppfordringer til årets russ.

DEL

«Bruk hodet - er alle russeknuter lovlige?» Slik starter et Facebook-innlegget fra Møre og Romsdal politidistrikt. Kalenderen viser straks mai, og russefeiringen er ventet å starte for fullt.

Politiet maner til fornuft og godt samspill med årets russ. Noe de også gjorde da de snakket foran den samlede kristiansundrussen tidligere denne måneden.

– Omtrent halvparten av knutene kan du bli anmeldt for, sa Per Atle Stenberg fra politiet, selv om han ga russeknutene tommelen opp.

«Politiet ønsker alle en trygg og morsom russetid! Vi er på jobb for russen, og for dem som ønsker å sove – samtidig.» Heter det videre i innlegget.

Russen som forbilde

«Du er et forbilde: Husk at dere blir sett opp til og beundret av mange unge. Hva slags forbilde ønsker du å være?» Sier politiet, som også oppfordrer til gode holdninger når det kommer til å ta vare på hverandre.

De linker til en ekstern nettside som omhandler «Kjernekar-kampanjen», som handler om å blant annet stå opp mot seksuelt krenkende oppførsel, spredning av nakenbilder og voldtekt.

– Det er jo egentlig bare å følge sunn fornuft, sa atlanten-russ Hallvar Lied til oss i Tidens Krav tidligere denne måneden.

«Nei til sex i rundkjøringer»

Statens vegvesen gikk for et par uker siden ut med meldingen: «Nei til sex i rundkjøringer».

– Russeknuter hører med. Det utvises stor fantasi for å sette russen på morsomme og til dels krevende prøver. Sett fra et «voksent» ståsted, påkaller nok noen av knutereglene ordene tåpelig og merkelig i hjernen, men det er jo ment som et uttrykk for fest og moro, sa veidirektør Terje Moe Gustavsen den gang.

I sitt innlegg peker politiet på flere ting som bør unngås i en rundkjøring, og trafikken generelt. «Å sitte i en rundkjøring med skilt som: "En tut, en skål". Er det trafikkfarlig? Ja! Drikking på offentlig sted? Kan man bli anmeldt? Ja. Flere passasjerer enn det er tillatt i bilen? Nei ikke lov, og ja; sjåføren kan miste førerkortet!»

Så, med dette viderebrakt, maner vi i Tidens Krav, i samsvar med politiet, til en trygg og morsom russetid!

Artikkeltags