Sitter klar til å svare på spørsmål om FM-slukkingen

Radiokanalene har god erfaring med hjelpeteam fra FMs-slukkingen i Nordland. 30.januar er teamene klare fra Trøndelag og Møre og Romsdal.

Radiokanalene har god erfaring med hjelpeteam fra FMs-slukkingen i Nordland. 30.januar er teamene klare fra Trøndelag og Møre og Romsdal.

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Onsdag 8. februar slokkes FM-nettet i Møre og Romsdal, og i den forbindelse vil radiokanalene ha felles hjelpeteam på plass.

Gruppene er operative fra 30. januar og den ene gruppen skal sitte i Kristiansund.

I utgangspunktet skal alle spørsmål rettes til NRKs publikumsservice eller publikumsservice på radio.no. Her vil man få hjelp og assistanse av et forsterket lag av informasjonsmedarbeidere, som svarer på spørsmål om DAB og digital radio.

Spørsmål som krever at det gjøres undersøkelser på stedet sendes videre til hjelpeteamene.

Hjelpeteamene består av ansatte fra NRK, P4 og Radio Norge.

Teamene er stasjonert i Namsos, Steinkjer, Trondheim, Kristiansund og Ålesund, og de følger også opp forhandlere i området.

I tillegg utfører de fortløpende kontrollmålinger av dekning. 

Det var også hjelpeteam til stede i forbindelse med slokking av riksdekkende FM-nett i Nordland.

Dette ble godt mottatt og teamene bidro med hjelp flere steder. Mange lyttere hadde spørsmål rundt dekning, og man erfarte at opplevelsen med manglende dekning i stor grad handlet om problemer med mottak.

I mange tilfeller ble problemene knyttet til antenne og kanalenes ulike dekningsgrader. NRKs kanaler og kommersielle kanaler har ulik grad av dekning, i enkelte områder er det dekning fra NRK men ikke kanaler som P4 og Radio Norge.

Lyttere oppfordres til å undersøke lokale dekningsforhold på dekningskartet radio.no/dekning.

DAB-radio

* Digital Audio Broadcasting (DAB), på norsk digital lydkringkasting, er en europeisk standard for digitalradio som skal erstatte dagens FM-sendinger. Standarden krever nytt mottakerutstyr (DAB-radioer).

* 16. april 2015 kunngjorde kulturminister Thorhild Widvey (H) at stengingen skjer i 2017.

* NRK og andre landsdekkende radiostasjoner ønsker raskest mulig overgang for å spare penger, og det er anslått at de kommer til å spare over 200 millioner kroner i året på digitaliseringen.

* Ingen andre land i Europa har så langt satt en dato for slukking av FM-nettet. Danmark har satt en planlagt FM-slukking fra 2020 på vent, mens Sverige besluttet onsdag å droppe en overgang inntil videre.

(©NTB)

Les saker fra din kommune

Her har vi samlet nyheter fra kommunene på Nordmøre:

Kristiansund, Aure, Averøy, Eide, Halsa, Gjemnes, Tingvoll, Smøla, Sunndal, Surnadal, Rindal.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken