Senterpartiet legger fram sitt alternative statsbudsjett torsdag. Stortingsrepresentant Jenny Klinge kan nå melde at Sp har lagt inn 7,5 millioner kroner i 2018 til å opprette 30 studieplasser innen ingeniørfag på Campus Kristiansund.

– Inkludert i denne summen er det midler til å videreutvikle prosjektet Campus Kristiansund framover, fordi vi har stor tro på dette prosjektet og ser behovet for en satsing på utdanning på Nordmøre, skriver Klinge i en melding til Tidens Krav.

– Viktig å følge opp

Marit Arnstad og Marit Strand sitter i utdannings- og forskningskomiteen for Senterpartiet på Stortinget. Klinge forteller at hun har møtt stor velvilje fra dem i saken om Campus Kristiansund.

– Det har vært viktig for oss i Senterpartiet å følge opp de lovnader vi tidligere har kommet med på dette feltet, og jeg håper alle andre parti gjør det samme nå i statsbudsjettprosessen. Det manglet i alle fall ikke på godord om prosjektet og om studieplassene i valgkampen, sier Klinge, og fortsetter:

– Godordene er det grunn til å komme med framover også, for jeg er sikker på at prosjektet Campus Kristiansund vil ha stor betydning for Nordmøre, både for innbyggere og næringsliv. Ikke minst er det dyktige folk som driver dette prosjektet framover, og det har bidratt til at vi vil bruke penger på dette i vårt alternative statsbudsjett.

1,3 fra regjeringen

Høyre- og Frp-regjeringen har foreslått å øke bevilgningen til Høgskolen i Molde (HiM) med 1,3 millioner kroner. Det skal gå til å etablere 30 nye studieplasser ved Høgskolesenteret i Kristiansund for oppstart i 2018. Disse plassene kommer i tillegg til de 60 plassene som kom i revidert budsjett i 2016.

I etterkant har KrF lagt inn 2 millioner kroner ekstra i sitt alternative statsbudsjett. I Venstre sitt alternative statsbudsjett er det satt av 2,5 millioner øremerket Høgskolesenteret i Kristiansund.

Sp følger altså på med å prioritere Campus Kristiansund i sitt forslag.