Neergaard blir ordfører

Torbjørn Sagen (H), Ragnhild Helseth (V), Asle Andre Orseth (MDG), Line Karlsvik (Sv) og Kjell Neergaard (Ap) blir den nye politiske ledelsen i Kristiansund.

Torbjørn Sagen (H), Ragnhild Helseth (V), Asle Andre Orseth (MDG), Line Karlsvik (Sv) og Kjell Neergaard (Ap) blir den nye politiske ledelsen i Kristiansund.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Historisk samarbeid med Høyre, Venstre, KrF, MDG og SV i Kristiansund.

DEL

Det var en tydelig lettet Kjell Neergaard som møtte partilederne fra Venstre, Sv, MDG og Høyre på rådhuset. KrF er også med på det valgtekniske samarbeidet, men var ikke til stede da avtalen ble signert.

Partene møttes i dag ettermiddag rundt klokken 16.00, og var klare for å underskrive avtalen klokken 19.30.

- Det har vært en spesiell tid, og jeg er glad for at vi fikk landet et resultat, sier Kjell Neergaard, som blir Kristiansunds nye ordfører de neste fire årene.

Ragnhild Helseth (V) blir varaordfører i samarbeidet.

- Vi har måtte gi og ta i forhandlingene, men alle har behandlet hverandre med respekt. Vi har en rekke punkter vi er enige på. Det har vært god stemning hele veien, og når fornuftige folk forhandler fører det fram til resultater, sier Neergaard.

Klart og tydelig at Sp ikke ville samarbeide

Den mest overraskende tilføyelsen til koalisjonen er nok Høyre. Leder Torbjørn Sagen argumenterer slik:

- Maritta Ohrstrand gjorde det klart og tydelig at de ikke ville snakke med oss. Men nå har vi dannet et godt grunnlag for å samarbeide videre. Vi kunne heller ikke forholde oss til FrP som vingla. Det viktigste nå er å få god styring, sier Sagen.

Med Aps 16 mandater, Høyres 3, Venstres 2, MDGs, KrFs og SVs ene kontrollerer de fem partiene 25 av de 45 setene i bystyret.

Slik det nå ser ut ender valgvinner Senterpartiet og Maritta Ohrstrand opp med ingenting.

Tidens Krav kommer tilbake med mer.

Artikkeltags