Farstad topper Venstre sin fylkestingsliste

Pål Farstad er klar for å gå inn i fylkespolitikken igjen.

Pål Farstad er klar for å gå inn i fylkespolitikken igjen.

Artikkelen er over 1 år gammel

Får tillit i fylkespartiet.

DEL

Pål Farstad i Venstre kom ikke inn på Stortinget ved sist valg, men sikter seg nå inn mot fylkestinget. Møre og Romsdal Venstre melder at Farstad er innstilt som partiets fylkesordførerkandidat til kommune- og fylkestingsvalget 2019.

Gunn Berit Gjerde er i dag partiets toppolitiker i fylket, og er fylkesvaraordfører. Men det blir en aldri så liten utbytting i Venstre sine rekker. Gjerde, samt de to andre på fylkestinget, Iver Nordseth og Frøydis Austigard, har alle gjort det klart at de ikke stiller til gjenvalg i 2019.

På andreplass er Britt Giske Andersen fra Giske innstilt, mens Frode Heimen fra Molde og ordføreren i Vanylven Lena Landsverk Sande er innstilt på 3. og 4. plass.

Gjerde er leder for nominasjonskomiteen, og sier i pressemeldingen at hun er fornøyd med at Pål Farstad stiller som Venstre sin førstekandidat.

Ellers kommer Ragnhild Helseth fra Kristiansund på 7. plass, mens Roald Røsand fra Averøy kommer på partiets 9. plass til fylkestingsvalget.

Farstad har tidligere sittet på fylkestinget for Venstre, samt bystyret i Kristiansund. I perioden 2013 til 2017 satt han på Stortinget for Venstre. Venstre har i dag tre på fylkestinget.

Artikkeltags