Politiet i Kristiansund vet ikke hvem som har avfyrt et ukontrollert skudd inne på stasjonen

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

– Vi har ikke funnet noe svar. Beklageligvis, sier stasjonssjef Bjørn Fiske, til ABC Nyheter som først omtalte saken.

Ifølge ABC Nyheter var det 22. mars i år at det ble oppdaget merker fra et prosjektil i dørkarmen på stasjonens våpenrom.

Dette ble samme kveld rapportert inn til Politidirektoratet (POD).

– Det ble oppdaget noe som kunne være anslag fra et prosjektil i dørkarmen, sier Fiske til ABC Nyheter.

– Dette er meget uheldig, fastslår stasjonssjefen.

Teknikere har undersøkt dørkarmen, konklusjonen er at den kan være truffet av et 9 mm-skudd fra en pistol.

Usikkert tidspunkt

Bjørn Fiske sier til ABC Nyheter at man har kontroll på ammunisjonsbruken, men at det ikke er mulig å finne den skyldige ved å undersøke bruken av dette. Undersøkelser hos de ansatte har heller ikke ført fram.

– Det er også vanskelig å si om anslaget er gammelt eller nytt, så det er vanskelig å anslå tidspunkt for når det kan ha skjedd, sier han.

Ammunisjonsrommet på stasjonen har betongvegger. Det har derfor ikke vært noen fare for at personer utenfor rommet kunne bli skadd. I etter tid har man endret rutiner ved politistasjonen.

– Nå skal blant annet ikke trekkøvelser lengre kunne gjøres innendørs, sier Fiske.

To tilfeller i fjor

I mai 2017 ble det klart at det ikke ble noen straffereaksjoner etter to tilfeller av utilsiktet avfyring av tjenestevåpen i Møre og Romsdal politidistrikt i 2016. Spesialenheten for politisaker la bort sakene mot de involverte tjenestepersonene.

Den første hendelsen var inne på Ålesund politistasjon i slutten av september 2016, og ikke i aktiv tjeneste ute blant publikum. Prosjektilet gikk i gulvet.

Den andre hendelsen skjedde i oktober 2016, på en parkeringsplass utenfor et lensmannskontor på Nordmøre. Her gikk våpenet av i forbindelse med overflytting fra en tjenestebil til en annen. Prosjektilet gikk i asfalten, og det var folk fra politiet som var på stedet.

Artikkeltags