KKK?

KKK-festival? Slik så det ut på Bjønnhaugen grytidlig mandag morgen.

KKK-festival? Slik så det ut på Bjønnhaugen grytidlig mandag morgen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Uhell eller hærverk på skiltet på Bjønnahaugen?

DEL

Tidens Krav mottok et tips søndag kveld fra en observant leser: Det mangler en K på vårt kjære Hollywood-skilt. Hærverk? undret leseren.

Som de fleste har fått med seg ble det i forrige uke arrangert Kristiansund Kirke Kunst Kulturfestival. Lettere og vanlig omskrevet til KKKK. Slik det da også har blitt reklamert for på skiltet på Bjønnahaugen på Nordlandet: «KKKK-festivalen». Det vil si inntil i går kveld.

Mandag morgen leser vi imidlertid noe annet og mindre hyggelig: KKK-festival. Ku Klux Klan (KKK) - en amerikansk rasistisk terroristorganisasjon.

Har den ene K-en falt ned helt av seg selv? Eller har pøbler vært på ferde og fjernet den ene bokstaven?
Politiet kunne iallfall hverken bekrefte eller avkrefte det ene eller andre overfor Tidens Krav mandag morgen. Men nå er KKKK-festivalen uansett over for denne gang, og samtlige bokstaver skal ned.

– Det er sjelden det blir begått hærverk der, det var litt i starten, men det er altså sjelden det skjer. Dette betyr at noen har vært der oppe og skrudd ned den ene bokstaven. Og det er uheldig, spesielt med tanke på hva som skjer i USA, sier Robert Olsen hos Kommunalteknikk i Kristiansund kommune som lover at de skal «gripe fatt i det med en gang».

Det betyr at bokstavene skal tas ned i løpet av formiddag og erstattes med nye.

– Nå er det Smølabonan som skal opp, avslutter Olsen.

Mandag kveld står det Smølabonan på skiltet.

Mandag kveld står det Smølabonan på skiltet.

Les om da det sto «Molde» på Bjønnahaugen i 2013.

Artikkeltags