Farstad vil ha Raja som leder etter Grande

Trine Skei Grande (t.h.) i Festivitetenfor to år siden, sammen med stortingsrepresentant Pål Farstad (t.v.), politisk rådgiver Åsmund Prytz og varaordfører Ragnhild Helseth.

Trine Skei Grande (t.h.) i Festivitetenfor to år siden, sammen med stortingsrepresentant Pål Farstad (t.v.), politisk rådgiver Åsmund Prytz og varaordfører Ragnhild Helseth.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

– Den dagen Trine går av, mener jeg Abid Raja er riktig person til å ta over som partileder i Venstre, sier Pål Farstad til NRK. Han er partiets fylkesordførerkandidat i Møre og Romsdal og tidligere stortingsrepresentant.

Utsagnet kommer etter at det de siste dagene har kommet sterk kritikk mot partilederen fra partiets representanter i Distrikts-Norge.

Om litt over en måned er det duket for landsmøte i Venstre, men her står ikke ledervalg på agendaen. Grande er valgt fram til 2020.

– Likevel snakker nå profilerte folk i partiet høyt om hvem som skal overta etter henne. Opptakten til årets landsmøte på Hell i Trøndelag, kunne knapt vært dårligere, skriver NRK, som også viser til at partiet i de siste meningsmålingene har ligget godt under sperregrensen.

Raja selv er ordknapp om hva han synes om å bli lansert som ny partileder, skriver NRK: – Det er alltid hyggelig å bli framsnakket. Dette er imidlertid ikke en aktuell problemstilling. Jeg og partiet står bak Trine som leder, skriver Raja i en sms til NRK.

Også Sveinung Rotevatn er blant dem som lanseres dom kandidat, og da av Unge Venstres leder Sondre Hansmark. Rotevatn repliserer på sin side at Venstre har en partileder, og han synes hun gjør en god jobb.

Verken Farstad eller Hansmark vil ifølge NRK svare på hvor raskt de mener et lederskifte bør skje.

Artikkeltags