Okea etter at selskapet kom til Kristiansund: – De første månedene var veldig viktige

Okea-sjef Erik Haugane (til venstre) fikk gave av Tor Bjerkestrand under den offisielle overtakelsen av kontorene på Råket før jul i fjor.

Okea-sjef Erik Haugane (til venstre) fikk gave av Tor Bjerkestrand under den offisielle overtakelsen av kontorene på Råket før jul i fjor.

Artikkelen er over 1 år gammel

Den første kvartalsrapporten med Draugen-effekt er klar.

DEL

1. desember i fjor skjedde den formelle overtakelsen da Okea kjøpte Shell sine andeler i Draugenfeltet og overtok driftskontoret på Råket i Kristiansund.

Nå har Okea for første gang siden overtakelsen levert en kvartalsrapport der Draugen-eierskapet har fått full effekt i løpet av tre hele måneder.

Viktige måneder

– De første månedene i 2019 var veldig viktige for Okea. I vårt første hele kvartal som operatør på Draugenfeltet var produksjonseffektiviteten høy, og vi fikk trygt gjennomført en planlagt nedstenging for utskifting av rør. Vi rapporterte en produksjon på rundt 19.500 fat oljeekvivalenter per dag i 1. kvartal 2019, som genererte en sterk netto kapitalstrøm til Okea i kvartalet, skriver administrerende direktør Erik Haugane i Okea i en pressemelding som er vedlagt kvartalsrapporten.

Utskiftingen av rør ble gjennomført i januar og februar. Senere i år er det planer om å skifte ut «juletrær» på to brønner på Draugen, og i 2. kvartal vil det gjennomføres en femdagers nedstenging for å oppgradere kontrollsystemet, kommer det fram av kvartalsrapporten.

Skal på børs

Okea hadde 764 millioner kroner i driftsinntekter i første kvartal, og driftsresultatet endte på 175 millioner kroner i perioden.

Som tidligere omtalt i Tidens Krav, planlegger Okea børsnotering i løpet av året. Ifølge kvartalsrapporten ligger det an til at dette kan skje nå i første halvår.

Artikkeltags