Gass/kondensat-funn nær Morvin-feltet i Norskehavet

Her er funnet ifølge Oljedirektoratet.

Her er funnet ifølge Oljedirektoratet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

OMV AS har gjort funn av gass og kondensat fem kilometer vest for Morvin-feltet i Norskehavet, 245 kilometer nordvest av Kristiansund. Det melder Oljedirektoratet i dag.

Operatørselskapet er i ferd med å avslutte boring av undersøkelsesbrønn 6506/11-10. Primært og sekundært letemål for brønnen var å påvise petroleum henholdsvis i nedre kritt (Langeformasjonen) og i midtre jura (Garnformasjonen), skriver Oljedirektoratet.

To funn

Man fant i langeformasjonen en total gass/kondensat-kolonne på om lag 35 meter, hvorav 15 meter utgjør reservoaret som består av sandsteiner med moderate til gode reservoaregenskaper. Foreløpig beregning av størrelsen på funnet i Langeformasjonen er på mellom 3 og 18 millioner standard kubikkmeter (Sm) utvinnbare oljeekvivalenter.

I garnformasjonen ble en total gass/kondensat-kolonne på om lag 95 meter påtruffet, hvorav 85 meter utgjør reservoaret som består av sandsteiner med varierende reservoarkvalitet fra moderat til meget god. Foreløpig beregning av størrelsen på funnet i Garnformasjonen er på mellom 3 og 21 millioner standard kubikkmeter (Sm) utvinnbare oljeekvivalenter.

– Svært fornøyd

– Dette er selskapets andre letesuksess etter Wisting. Jeg er svært fornøyd med dette resultatet og det vil bli videre evaluert og undersøkt for å avklare potensialet i funnene. Denne brønnen viser at vi har letekapasitet og borekompetanse i brønner med høyt trykk og høy temperatur, sier Knut Mauseth, administrerende direktør i OMV Norge til petro.no.

Brønnen ble boret til et vertikalt dyp av 4513 meter under havflaten og ble avsluttet i Rorformasjonen i nedre jura.

«Iris og Hades ligger kun 8 kilometer nord for Morvin-feltet og om lag 20 kilometer nordvest for Åsgard, hvor store mengder gass og kondensat blir produsert og transportert videre til flere europeiske land kontinuerlig», skriver Faroe Petroleum i en børsmelding. Rettighetshaverne, som også omfatter Statoil og Spirit Energy, vil vurdere å avgrense funnet med hensyn til en mulig utbygging.

Artikkeltags