Arrangerer åpent møte om oljearbeidernes framtid

På møtet kommer Ommund Stokka (midten) i Industri Energi.

På møtet kommer Ommund Stokka (midten) i Industri Energi. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Tirsdag kveld arrangerer Kristiansund SV et åpent møte hvor oljearbeidere og klimakrisen er tema. Det blir lagt vekt på at møtet er åpent for alle og gratis.

DEL

– I løpet av tiden jeg har bodd i Kristiansund, har jeg vært arbeidsledig, student og nå lærling. Det er rett og slett ikke alle som har penger selv om de er kjempeinteressert. Så jeg tenkte at vi kunne i alle fall avholde et åpent møte for å bidra litt, så håper jeg folk har tid og lyst til å komme, skriver arrangør og nestleder i Kristiansund SV, Ann Ørjebu.

På møtet kommer Ommund Stokka i Industri Energi for å snakke om industriutviklingen og oljearbeiderens plass i dagens industri.

Blir ikke lagt ned

Det store spørsmålet i dag er hva som skjer med oljebransjen inne i det grønne skiftet. Tittelen på møtet er «Hvordan norske oljearbeidere kan løse klimakrisa». Det blir lagt vekt på at kompetansen oljearbeiderne har i dag kan overføres også til andre bransjer.

– Det er ikke slik at vi som jobber i oljeindustrien i dag kommer til å kastes på skraphaugen den dagen det siste helikopteret flyr inn fra Nordsjøen. Den kompetansen vi har, prosessene vi styrer, utstyret vi benytter trenger vi også i neste kapittel, skriver Ørjebu, og fortsetter:

– Oljeindustrien i Norge blir nok ikke lagt ned over natta, det har jeg aldri trodd.

Det blir også et spørsmål om hva som skjer med Kristiansund som «oljeby», og hvordan bransjen skal omstille seg.

– Vi er så opptatt av å snakke om en ”for eller mot olja” iblant at vi glemmer å se alt det interessante som faktisk skjer, og hvordan vi i historien har lært og har omstilt oss ved behov. Og vi har kommet ut på toppen. Norsk industri er så vanvittig mye mer enn olje, men det er de samme kloke hodene i tråd av fagarbeidere og ingeniører som styrer, avslutter Ørjebu.

Møtet starter klokken 19.30 og tar sted på Café Stuepikene i Kristiansund.

Artikkeltags