Gledelig ølkveld

Arne Solhaug, Hans Morten Parelius, Arnulf Pettersen, Eigil Sandvik og Arne Larsen i BS Bryggeri vant publikumsprisen.

Arne Solhaug, Hans Morten Parelius, Arnulf Pettersen, Eigil Sandvik og Arne Larsen i BS Bryggeri vant publikumsprisen.

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Nordmøre Hjemmebryggerlaug gjennomførte lørdag kveld sitt andre juleølarrangement på Tahitibrygga. En rekke lokale bryggeentusiaster stilte opp med eget øl, og publikum var med på å kåre de beste ølene.

Publikums favorittøl var BS Bryggeri sin juleøl, mens Brunsvika Brauhaus fikk hederlig omtale for sin øl som ikke var meldt på i konkurransen.

Juryen, ved Atle Betten og Erik Ingebrigtsen, kåret også beste klassiske juleøl og beste juleøl med tilsetning. Her vant Gunnar Grøtteng, Kjetil Sundsøy og Øyvind Røkkum for sin Hnitbjorg i kategorien klassisk juleøl, mens Viggo Stomsvik vant i kategorien juleøl med tilsetning for sin øl.

- Vi ser en tydelig forbedring på ølen i år. Dette lover godt for oss som elsker denne flotte hobbyen, sier Betten i forkant av prisutdelingen.

Sosialt og uformelt

- Det er mange som kommer her uten å levere bidrag til konkurransen, men som er interessert og vil ha inspirasjon, forteller Robert Giske i Nordmøre Hjemmebryggerlaug.

Ellers ble det god stemning utover på kvelden mens ølinteresserte smakte på hverandre sin øl. Nordmøre Hjemmebryggerlaug lover at det kommer flere arrangement framover.

- Foreninga er nå offisielt stifte, og vil jo ha med så mange som mulig. Vi er veldig fornøyd med lokalet vi har hatt i år og konseptet. Det er veldig sosialt og uformelt. På hjemmebryggersida har det vært en eksplosjon, og vi ser mye mer interesse i dag enn bare for to år siden. Det virker som om det er en hobby som fenger, og alle er jo stolt av ølet de har laget selv, sier Giske.

Artikkeltags