Safepath i Kristiansund fikk penger til forskning

Terje Rødahl i Safepath håndterer alt fra marine operajsoner, beredskap, inspeksjoner og overvåking fra sentralen i Kristiansund.

Terje Rødahl i Safepath håndterer alt fra marine operajsoner, beredskap, inspeksjoner og overvåking fra sentralen i Kristiansund.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Forskningsrådet har delt ut over én milliard kroner til forskjellige selskap i næringslivet som driver med forskning. Åtte av disse selskapene befinner seg i Møre og Romsdal.

Blant dem finner vi Kristiansundsbaserte Safepath AS. Selskapet har fått støtte til å drive med forskning på fjernassistanse til maritime fartøy.

Safepath driver med overvåking og beredskap på sokkelen.

Til sammen er det 130 bedrifter som har fått penger fra Forskningsrådet. Pengene kommer som et spleiselag mellom flere departementer, mens Forskningsrådet har sørget for at prosjektene holder høy kvalitet.

– Med disse pengene skal bedriftene utvikle ny kunnskap og nye produkter. Vi støtter mer klimavennlige løsninger, bedre og mer bærekraftig utnyttelse av ressursene våre og mange produkter og tjenester som kommer forbrukerne til gode. Forskning skaper store verdier, og kan til og med redde liv, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) i en pressemelding.

Artikkeltags