Her kan det bli testanlegg for å lage asfalt med hydrogen

Veidekke har asfaltanlegg på Husøya i Kristiansund. Nå kan det blir et testanlegg for bruk av hydrogen i asfaltproduksjon.

Veidekke har asfaltanlegg på Husøya i Kristiansund. Nå kan det blir et testanlegg for bruk av hydrogen i asfaltproduksjon. Foto:

Veidekkes asfaltanlegg i Kristiansund kan bli et testanlegg for bruk av hydrogen i asfaltproduksjon, skriver Teknisk Ukeblad.

DEL

Møre og Romsdal fylkeskommune har tatt kontakt med Veidekke med tanke på et prøveprosjekt for å lage utslippsfri asfalt med hydrogen. Bengt Endreseth, leder for Energiregion Møre, mener ifølge Teknisk Ukeblad at Veidekkes asfaltfabrikk på Husøya i Kristiansund kan være en naturlig samarbeidspartner.

– Det kan være hensiktsmessig å frakte hydrogen med skip, og dette anlegget ligger ved sjøen og har kai, sier Endreseth til TU.no.

Equinor har planer om å starte et demonstrasjonsanlegg for hydrogen på Tjeldbergodden i Aure, og Veidekke har allerde hatt et møte med Equinor for å finne ut av mulighetene for forsyning av hydrogen.

Teknisk direktør i Veidekke industri, Eivind Olav Andersen, forteller at de foreløpig har liten kjennskap til bruk av hydrogen i sin bransje.

– Det gjelder å komme i gang og få et innblikk i hva som finnes. I dag belønner ikke  tildelingskriteriene lavt CO2-utslipp, men alle i bransjen forstår at det bare er et spørsmål om tid før det løsner. Når den dagen kommer, forventer vi at man kan få betalt for denne typen investeringer, sier Andersen til Teknisk Ukeblad.

Artikkeltags