Fikk kontrakt til 100 millioner

– Dette er et gjennombrudd for vår teknologi, sier daglig leder Klaus Hoseth i Stranda Prolog.

– Dette er et gjennombrudd for vår teknologi, sier daglig leder Klaus Hoseth i Stranda Prolog. Foto:

Stranda Prolog i Kristiansund skal levere utstyr for nærmere 100 millioner kroner til det chilenske oppdrettsselskapet Australis Mar.

DEL

– Kontrakten er et gjennombrudd for bedriftens satsing på eksport og ny teknologi, skriver selskapet i en pressemelding.

Kontrakten omfatter råstoffhåndtering til Australis Mar sin nye fabrikk i Puerto Natales, langt sør i Chile. Deler av anlegget skal settes i drift allerede om ett år. Rundt årsskiftet 2020/2021 skal fabrikken være fullt operativ.

Gjennombrudd

– Dette er et gjennombrudd for vår teknologi. Vi har i flere tiår satset på systemer for bedre fiskevelferd, bedre råstoffkvalitet og mer miljøvennlig produksjon. Australis Mar likte vårt engasjement og fokus. Det gjorde at vi fikk god dialog og kom dypere og dypere inn i prosjektet, sier daglig leder Klaus Hoseth i Stranda Prolog.

Fabrikken i Puerto Natales ligger i naturskjønne omgivelser langt sør i Chile, i et område som kalles Patagonia. Dette er et område med mye turisme og et område som også er godt egnet for havbruk.

Australis Mar har ifølge pressemeldingen, et sterkt «grønt» fokus med vannsparing, energisparing og fiskevelferd som sentrale satsingsområder. Kapasitetsmessig vil den være på høyde med de største og mest moderne anleggene i Norge.

Bygges i Kristiansund

Alt utstyret i Stranda Prolog sin leveranse skal bygges i Kristiansund og sendes med stykkgodsbåt via godsterminalen på Høgset i tre forsendelser.

– Det dreier seg om store mengder: Seks HeliX-tanker, hver på størrelse med et bolighus, i tillegg til 30–40 konteinere med annet utstyr, heter det i pressmeldingen.

Kontrakten utgjør cirka 50 årsverk for Stranda Prolog. Da selskapet i 2015 flyttet fra Averøy til Kristiansund, hadde Stranda Prolog 23 medarbeidere. I løpet av 2019 er det ventet at tallet vil passere 100.

Australis Mar er blant de største oppdrettsselskapene i Chile.


Artikkeltags