OKEA leier rigg for Draugen-boring

Oljeselskapet OKEA har inngått en avtale med  Odfjell Drilling om å leie deres  helt nye borerigg «Deepsea» Nordkapp til boring på Draugen-feltet i Norskehavet.

Oljeselskapet OKEA har inngått en avtale med Odfjell Drilling om å leie deres helt nye borerigg «Deepsea» Nordkapp til boring på Draugen-feltet i Norskehavet.

Artikkelen er over 1 år gammel

Oljeselskapet OKEA har inngått en avtale med Odfjell Drilling om å leie deres helt nye borerigg «Deepsea Nordkapp» til boring på Draugen-feltet i Norskehavet.

DEL

Ifølge en pressemelding fra selskapet skal riggen bore en såkalt infill pilot-brønn på Draugenfeltet og en letebrønn i prospektet Skumnisse nordøst for Draugen. Dette er OKEAS første brønner som operatør på norsk sokkel.

– OKEA er veldig fornøyd med å bore selskapets første brønner som operatør på norsk sokkel allerede i 2019. Dette er en viktig milepæl for oss, sier konsernsjef Erik Haugane i en pressemelding.

Det var i fjor sommer at OKEA tok over Norske Shells eierandeler i Draugen- og Gjøa-feltene for 4,5 milliarder kroner. Selskapets hovedkontor ligger i Trondheim, mens Draugenfeltet drives fra Kristiansund.

Artikkeltags