Kommunen avlyser fyrverkeri og fakkeltog

Petter Ingeberg i Kristiansund kommune.

Petter Ingeberg i Kristiansund kommune.

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Kristiansund kommune melder på sine hjemmesider at det planlagte fakkeltoget og fyrverkeri ved Varden er avlyst. Dette på grunn av værmeldingene til nyttårsaften.

"Meteorologisk institutt melder liten storm på Kirklandet i det aktuelle tidsrommet, og det er uforenelig med både fakkeltog og fellesfyrverkeri", skriver Kristiansund kommune.

Det er meldt vindkast på mellom 25 til 30 meter i sekundet på lørdagen.

Ifølge kommunen er dette andre gang på 16 år at kommunens nyttårsarrangement blir avlyst på grunn av dårlig vær.

Som kjent har Kristiansund kommune drevet en innsamlingsaksjon til fellesfyrverkeriet. Ifølge kommunen vil disse midlene bli satt av på en egen konto og overføres til nyttårsaften 2017.

Informasjonssjefen i Kristiansund kommune, Petter Ingeberg, sier at beslutningen om å avlyse kommunens nyttårsarrangement ble fattet i dag, 30. desember.

- Jeg og Johan Utby fattet beslutningen i dag på vegne av kommunen, i konferanse med brannsjefen. Det er risikosport å gå i fakkeltog med så mye vind, og det er heller ikke det minste trivelig, sier Ingeberg.

- Det er heller ikke tilrådelig å skyte opp fyrverkeri. Vi har ikke lyst til å ha raketter på avveie, så vi får satse på fenomenalt nyttårsvær neste år, sier Ingeberg.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken