I den siste tiden har olje- og gasselskapet Spirit Energy gjennomført avgrensingsboring i Fogelberg-funnet, for å bli mer trygge på hvor mye gass det faktisk er i feltet. En eventuell utbygging er avhengig av at det er nok ressurser i reservoaret.

Nå melder Spirit Energy at det sannsynligvis blir en utbygging. Fredag morgen sendte selskapet ut en pressemelding, hvor det blir opplyst at ressursestimatet i feltet har blitt oppdatert fra mellom 23 til 94 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter, til mellom 40 og 90 millioner fat.

– Vi har fått positiv informasjon fra brønnen, og våre estimater av reservoarenes tykkelser og kvalitet er bekreftet. Det er også gjennomført en produksjonstest som viser at gassen strømmer godt, sier administrerende direktør Dag Omre i Spirit Energy Norge i pressemeldingen.

Dermed er sannsynligheten for at det er mindre ressurser i feltet en operatøren håpet på redusert. Spirit Energy planlegger nå å levere plan for utbygging og drift (PUD) i løpet av 2019, og ha en produksjonsstart i 2022.

Les også: Positivt resultat kan utløse investeringer på sju milliarder kroner

Til Åsgard

Planen er å bygge ut Fogelberg med en havbunnsløsning og knytte den til Åsgard B-plattformen. Videre blir gassen sendt via Åsgard transport til Kårstø.

Avgrensingsbrønnen ble boret av riggen «Island Innovator». Eierne i Fogelberg-lisensen består av Spirit Energy, operatør, (51,7 prosent), PGNiG Upstream Norway (20 prosent), Faroe Petroleum (15 prosent) og Dyas Norge AS (13,3 prosent).

Ifølge tidligere uttalelser til Tidens Krav fra Spirit Energy vil utbyggingen koste mellom 6 til 7 milliarder kroner.