Trenger din hjelp til å rydde strendene

Ryddesjau: Kjell Neergaard, Ragnhild Helseth, Eivind Raanes og Linn Stokke, ønsker at du skal bidra til å rydde strender, elver og innsjøer på Nordmøre.

Ryddesjau: Kjell Neergaard, Ragnhild Helseth, Eivind Raanes og Linn Stokke, ønsker at du skal bidra til å rydde strender, elver og innsjøer på Nordmøre. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Varaordfører Ragnhild Helseth maner til dugnad for å rydde strendene i nærmiljøet.

DEL

– Vi vil gjerne ha med alle skoler, barnehager, lag og foreninger, sier varaordfører Helseth i en pressemelding fra kommunen. Med det sikter hun til en ryddekampanje for å holde strendene i Kristiansund og Midt-Norge rene.

Ryddekampanjen kommer som et tilsvar til det økende plastproblemet rundt om i verden.

– Det er viktig å presisere at aksjonene våre rydder alt søppel, ikke bare plast, sier Helseth til Tidens Krav.

Kommunen, i samarbeid med Nordmøre Interkommunale Renovasjonsselskap (NIR), ønsker nå at dugnadsånden skal blomstre og at flest mulig melder seg på aksjonen, noe som gjøres på www.holdnorgerent.no.

Der kan deltakere registrere en ryddeaksjon, eller finne aksjoner å delta i. Registrerer man seg, er man med i konkurransen om å bli «Årets strandrydder», som har en premie på 10.000 kroner.

Kampanjen foregår i ukene 16 og 17. Info om innlevering eller henting av avfall fås på telefon 71 57 40 00.

Flere måter å bidra

Hvis en klasse eller barnehage ønsker å bidra, kan de hente gratis søppelposer (som de i bildet øverst i saken) på servicetorget til Kristiansund kommune, eller ved miljøstasjonen på Hagelin.

– Det er flere måter å bidra på. Vi vet at det finnes kajakklubber - for eksempel - de har ofte unike perspektiver, og om de vet om som bør ryddes, så må de gjerne registrere dem på ryddeportalen på den nevnte nettsiden, sier Linn Stokke fra NIR

Et av de innmeldte forsøplede områdene i Kristiansund er langs turstien Annas Fotspor.

– Der er det vanskelig å komme til, så om noen i et båtlag ser for seg å kunne komme med båt for å frakte søppel, så kunne det hjulpet, fortsetter hun.

Container om det trengs

Ved større ryddeaksjoner kan det være behov for tyngre skyts enn kun søppelposer, i de tilfellene ber varaordfører Helseth aktører ta kontakt.

– Vi setter gjerne ut container ved større aksjoner. Kanskje en ungdomsskole kan ta utfordringen og sende alle elevene ut for å rydde, utfordrer Helseth.

Det er varaordføreren selv som har gått i bresjen for å få kampanjen på plass.

For dem som vil være med i konkurransene til Holdt Midt-Norge rent, så må avfallet leveres før 20. juni.

– Vi i kommunen legger til rette for de to kommende ukene, men det er altså mulig å levere inn søppel helt fram til 20. juni, fortsetter Helseth, som nå håper på hjelp fra små og store hender.

Artikkeltags