Klassekampen og MK «Erkna» har kastet loss og vil i løpet av de neste to ukene reise fra Kristiansund til Arendal for å ta tempen på Norge i forkant av stortingsvalget.

Sommerbåten skal altså innom en rekke byer, og det vil arrangeres debatter, bokbad, foredrag og konserter underveis på ferden ned kyst-Norge.

Bokbad

I dag, tirsdag 1. august, ligger båten ankret opp i Vågekaia i Kristiansund.

– Vi dekker samtidig kristiansundsområdet redaksjonelt, og skal ha bokbad med forfatteren Edvard Hoem i kveld, sier arrangementsansvarlig i Klassekampen, Maria Dyrhol Sandvik, som forteller at de ønsker å ta imot lesere og venner av avisa mens de ligger til kai i Kristiansund.

Arrangementet med Hoem vil foregå på Havnekontoret klokken 18, hvor Klassekampens bokmagasinredaktør Karin Haugen skal samtale med den kjente forfatteren om forfatterskap og hjertesaker, og hva enn som måtte dukke opp.

Venstresidens riksdekkende dagsavis, som i høst åpner eget vestlandskontor med hovedsete i Bergen, har følgende formålsparagraf: «Avisa Klassekampen skal drive en seriøs, kritisk journalistikk, med allsidige politiske og økonomiske avsløringer av utbytting, undertrykking og miljøødeleggelser – samt inspirere og bidra til ideologisk kritikk, organisering og politisk kamp mot slike forhold, ut ifra et revolusjonært, sosialistisk grunnsyn.»

Alle nabokranglers mor

I dagens utgave av Klassekampen skriver avisen i reportasjen «Alle nabokranglers mor» blant annet om fogderistriden og sykehusoppgjøret. De har snakket med et knippe lokalinnbyggere samt Berit Frey og partikollega Henrik Stensønes (Sp), Arne Grødahl (Ap) og Knut Garshol (H). Samtidig siterer de lokalhistorikeren Odd W. Williamsen som en gang lot følgende ord falle:

«Det er morsommere i begravelse i Kristiansund enn i bryllup i Molde».

Stikk innom båten og ta en prat - la Klassekampen ta tempen på deg.

I morgen går ferden med MK «Erkna» videre til Ålesund. Videre står følgende byer for tur: Volda (03.08), Florø (05.08), Bergen (06.08), Odda (07.08), Valevåg (08.08), Haugesund (09.08), Stavanger (10-11.08), Kristiansand (12.08) og Arendal (14.08).