Arbeidsledigheten ned med 23, 7 prosent i Kristiansund

Arbeidsledighetsnedgang og god utvikling i Møre og Romsdal.

Arbeidsledighetsnedgang og god utvikling i Møre og Romsdal. Foto:

Blant byene i Møre og Romsdal har Kristiansund den største nedgangen siden i fjor.

DEL

I november 2018 lanserte Nav en enklere registreringsløsning på nav.no for nye arbeidssøkere. Dette fører til at det nå går kortere tid fra arbeidssøkerne registrerer seg til de kommer med i statistikken. Dette gjør at en del av de som normalt ville blitt talt som nye ledige i desember, nå kommer med i statistikken for november.

Dette melder Nav Møre og Romsdal i en pressemelding fredag 30. november.

God utvikling i fylket

Arbeids- og velferdsdirektoratet har beregnet at forandringene har ført til at det for hele landet er omlag 2.500 flere helt ledige i november 2018 enn det ville være uten den nye løsningen, heter det videre i skrivet.

Nav opplyser dertil at for Møre og Romsdal er effekten at «vi har rundt hundre fleire heilt ledige i november enn den ville vore med gammal registreringspraksis».

Foto:

De velger likevel å presentere utviklingen fra sist måned og siste år slik som vanlig.

– Den siste månaden har arbeidsløysa vore stabil på 2,2 prosent. Utviklinga det siste året har vore god i Møre og Romsdal med ein nedgang på over 10 prosent. Til samanlikning er nedgangen i landet det siste året på 2,8 prosent. Blant byane i fylket har Kristiansund den største nedgangen frå i fjor med 23,7 prosent. Molde har hatt ein nedgang på 10,6 prosent, medan Ålesund det siste året har hatt ein auke på 5,5 prosent, sier fylkesdirektør Stein Veland.

Nedgang 

I november 2018 er det registrert 3.015 personer helt uten arbeid i Møre og Romsdal. Det utgjør 2,2 prosent av arbeidsstokken.

Dette er en nedgang i arbeidsledigheten på 10,2 prosent fra samme måned i fjor. I november 2018 har fylket 866 arbeidssøkere i arbeidsrettede tiltak, 286 færre enn i november 2017. 

Les også: Hvordan skal vi sammen få flere i jobb?

Til sammen gir dette en brutto arbeidsledighet på 3.881 personer i fylket. Arbeidsledigheten i Møre og Romsdal er nå 1,8 prosent for kvinner og 2,4 prosent for menn. 

I landet er det 62.434 helt arbeidsledige personer. Dette er 2,3 prosent av arbeidsstokken, og er en nedgang på 2,8 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Artikkeltags