Inntil 100 må gå i NorSea Group

Færre plasser: Usikkerhet og nedskjæringer i oljebransjen har ført til dramatiske fall i lærlingplasser hos flere bedrifter på Vestbase.  Arkivfoto

Færre plasser: Usikkerhet og nedskjæringer i oljebransjen har ført til dramatiske fall i lærlingplasser hos flere bedrifter på Vestbase. Arkivfoto

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

NorSea Group AS, som betjener de store oljebasene langs kysten, rammes nå hardt av oljenedturen. Mellom 80 og 100 fast ansatte mister jobben, flest i Stavanger og Kristiansund.

– Vi har redusert antall innleide og midlertidige ansatte, men det er ikke nok, og derfor må vi dessverre også kutte 10-20 prosent i den faste staben, sier administrerende direktør John E. Stangeland i NorSea Group til Sysla.

Det er basene i Stavanger-regionen, Dusavik og Tananger, som blir hardest rammet av bemanningskuttene, i tillegg til Vestbase i Kristiansund. Nedbemanningen skal være avsluttet i løpet av høsten, skriver NTB.

Ingen ytterligere kutt

Til Tidens Krav sier økonomi- og administrasjonssjef på Vestbase, Kjetil Bjerkestrand, at det her ikke er snakk om ytterligere nedbemanninger utover det Vestbase varslet før sommeren.

Les også: Vestbase varsler ny nedbemanning

- For vår del er det ikke snakk om noen ytterligere tiltak. Det kommer en større bølge nå på Tananger, men vi har allerede satt i gang prosessen. I det korte løpet kommer det ikke noen ytterligere tiltak på Vestbase, sier Bjerkestrand.

Samtidig understreker han at selskapet følger markedssituasjonen nøye.

- Vi vurderer dette fortløpende, men det er ingenting som tilsier at vi skal gjøre noe mer nå, sier Bjerkestrand.

I juni meldte Vestbase at det sies opp 35 til 40 stillinger. Oppsigelsene har virkning fra 1. september 2016, meldte Vestbase da. Dette er altså de samme stillingene som NorSea Group melder i dag.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken