Hegerberg til Senioruniversitetet

Helge Hegerberg jobber som rådgiver i Kristiansund kommune.

Helge Hegerberg jobber som rådgiver i Kristiansund kommune. Foto:

DEL

Onsdag skal Helge Hegerberg holde foredrag for Nordmøre Senioruniversitet. Det skriver Stein Stokstad i en pressemelding fra Senioruniversitetet.

Hegerberg jobber som rådgiver i Kristiansund kommune og har skrevet flere bøker. Temaet på onsdag blir «I medvind uansett næring».

– I framtiden blir Kristiansund et senter for arbeidsplasser og utdanning innen fire havnæringer; olje og gass, fiske og fangst, havbruk – og havbunnsressurser i dypet som mineraler og gasshydrater. Foredraget viser hvor viktig eksport av gass er for å erstatte kull som energibærer i andre land. Norskehavet har store ressurser. Innlegget går også på forutsetninger for å lykkes; mentalitet, posisjonering og omdømme, skriver Stokstad, og fortsetter:

– I energisektoren skjer det store investeringer med havvind. Det satses målrettet på fangst og lagring av karbondioksid. Kristiansund posisjonerer seg for å være med på nye næringer med å få fram høyere utdanning i havteknologi og tilrettelegging med nye næringsarealer for neste generasjon. Kristiansund kommune er inne i en tydelig omstilling og smart utvikling. Vi er godt posisjonert til å ta en større rolle som den dedikerte havbyen i Norge.

Hegerberg har også tidligere besøkt Senioruniversitetet. I februar 2015 var han gjest med foredraget: «Oljebyen Kristiansund – hvor stor kan den bli, og hvor lenge varer det?».

– Det bidro til å løfte stemningen i byen i en vanskelig tid, skriver Stokstad i pressemeldingen.

Artikkeltags