På fredag 28. september meldte oljeselskapet Neptune Energy at de har gjennomført kjøpet av VNG Norge, og dets andeler på sokkelen. Dette inkluderer blant annet Fenja-feltet, et stort oljefunn rett utenfor Kristiansund, som skal knyttes til Njord-plattformen.

Ifølge en pressemelding innebærer kjøpet at Neptune Energy tar over eierandeler i tre produserende felt, to utviklingsprosjekt, samt 42 lisenser. Dette gjør at Neptune blir blant de fem største uavhengige produsentene på norsk sokkel.

Kjøpet inkluderer også 22,5 prosent eierandeler i Njord-feltet. Fenja-feltet skal etter planen bygges ut som en undervannsinnretning, og komme i produksjon i 2021.

Les også: Skal bli kjent med nye aktører i raskt skiftende oljebransje

– Dette kjøpet er i tråd med vår strategi for å ekspandere vår posisjon i nøkkelområder med høy kvalitet. Vi ser fram til å ta imot VNG Norge sine ansatte, sier Jim House, CEO i Neptune Energy i pressemeldingen.

Neptune Energy er et globalt oljeselskap som er aktive i Nordsjøen, Nord-Afrika og Asia. Opprinnelig tilhørte eiendelene i selskapet GDF Suez, men endret dette selskapet endret navn til Engie E&P i 2015. I 2017 ble alle eiendelene i Engie solgt til britiske Neptune Energy.

Oppkjøpet har vært kjent i lengre tid, men Neptune måtte vente på godkjennelse fra myndighetene.