Har gjennomført kjøpet av VNG Norge

Artikkelen er over 1 år gammel

Blir blant de største produsentene på norsk sokkel.

DEL

På fredag 28. september meldte oljeselskapet Neptune Energy at de har gjennomført kjøpet av VNG Norge, og dets andeler på sokkelen. Dette inkluderer blant annet Fenja-feltet, et stort oljefunn rett utenfor Kristiansund, som skal knyttes til Njord-plattformen.

Ifølge en pressemelding innebærer kjøpet at Neptune Energy tar over eierandeler i tre produserende felt, to utviklingsprosjekt, samt 42 lisenser. Dette gjør at Neptune blir blant de fem største uavhengige produsentene på norsk sokkel.

Kjøpet inkluderer også 22,5 prosent eierandeler i Njord-feltet. Fenja-feltet skal etter planen bygges ut som en undervannsinnretning, og komme i produksjon i 2021.

Les også: Skal bli kjent med nye aktører i raskt skiftende oljebransje

– Dette kjøpet er i tråd med vår strategi for å ekspandere vår posisjon i nøkkelområder med høy kvalitet. Vi ser fram til å ta imot VNG Norge sine ansatte, sier Jim House, CEO i Neptune Energy i pressemeldingen.

Neptune Energy er et globalt oljeselskap som er aktive i Nordsjøen, Nord-Afrika og Asia. Opprinnelig tilhørte eiendelene i selskapet GDF Suez, men endret dette selskapet endret navn til Engie E&P i 2015. I 2017 ble alle eiendelene i Engie solgt til britiske Neptune Energy.

Oppkjøpet har vært kjent i lengre tid, men Neptune måtte vente på godkjennelse fra myndighetene.

Artikkeltags