Flest bobileiere i distriktene

Det er registrert 4.303 bobiler i Møre og Romsdal.

Det er registrert 4.303 bobiler i Møre og Romsdal.

Det blir stadig flere bobiler her til lands, og i løpet av ti år er antallet doblet. Men det er store variasjoner i andelen som eier bobiler mellom landsdelene.

DEL

– Av landets 49.000 bobiler er bare 1.100 registrert i Oslo. Det gir en bobiltetthet på 1,6 per 1.000 innbyggere i Oslo. I den andre enden av skalaen ligger landets tre nordligste fylker, skriver Statistisk sentralbyrå (SSB) i sin gjennomgang av bobiltallene.

Både Troms og Nordland har mer enn 20 bobiler per 1.000 innbyggere, mens Finnmark kommer rett bak med 17.

Lenger sørover er det Møre og Romsdal som har flest med 16 per 1.000 innbyggere. Tallene viser at det er registrert 4.303 bobiler i fylket.

– Ellers kan vi legge merke til at det er nokså få bobiler i Hedmark og Oppland, selv om dette åpenbart er fylker med stor spredning i befolkningen, sier seniorrådgiver Vidar Lund i SSB.

På kommunenivå er det Tjeldsund i Nordland som er selve bobil-kommunen med hele 62 bobiler per 1.000 innbyggere. På plassene bak følger Namsskogan i Trøndelag og Gratangen i Troms.

Allerede i fjor ble det klart at antallet bobiler hadde doblet seg i løpet av ti år, men denne sammenligningen står seg også om man ser ti år tilbake fra siste årsskifte.

Også for campingvogner har det vært en sterk vekst de siste ti årene. Ved årsskiftet var det 119.000 campingvogner registrert i Norge, 31 prosent flere enn ti år tidligere.

Artikkeltags