Overrasket over interessen til kristiansundsstudium

Jøran Gården er positivt overrasket over søkertallene.

Jøran Gården er positivt overrasket over søkertallene.

Artikkelen er over 1 år gammel

Det nye studiet lagt til Kristiansund er med på å løfte Høgskolen i Molde til nye høyder.

DEL

På tampen av fjoråret ble det kjent at Stortinget påla regjeringen å vurdere hvordan man kan etablere et mer langsiktig tilbud innen høyere utdanning i Kristiansund, og Fylkeskommunen bevilget fire millioner kroner for å utvikle ideen om campus Kristiansund som et mer permanent tilbud. Marin logistikk og økonomi er et nytt studium ved Høgskolesenteret i Kristiansund, som er en del av Høgskolen i Molde.

Nå har Samordna Opptak offentliggjort sine søkertall for 2017. Det viser at hele 43 personer har søkt seg til det nye studiet.

- Det er et overraskende høyt tall. Et positivt overraskende høyt tall. Ikke minst tatt i betraktning over at vi kom i gang så sent med det, det er faktisk så nytt at det ikke er å finne i studiekatalogen, sier daglig leder ved HiKSU, Jøran Gården.

Til sykepleierutdannelsen ved Høgskolen i Molde er det 254 søkere, mot 250 for 2016. Petroleumslogistikkstudiet derimot, har opplevd et fall i søkere, fra fjorårets 22 til årets 15 søkere.

Fremtiden er i havet

Hele 982 søkere har studier ved Høgskolen i Molde som sitt foretrukne studievalg. Aldri før har så mange hatt studier ved Høgskolen i Molde som sitt førstevalg. Det er en solid økning på over 15 prosent fra fjoråret, da det på samme tid var kommet 849 søkere.

 - Det er alltid knyttet stor spenning til om nye studier slår an. Med den store nedgangen vi har hatt på bachelorstudiet i Petroleumslogistikk var det viktig for oss at det nye studietilbudet i Kristiansund fikk en god mottagelse. Vi har greid å omstille oss og laget nye studietilbud basert på kompetansen vi har på Petroleumslogistikk, kommenterer høgskoledirektør Gerd Marit Langøy i en pressemelding.

Populært nettstudium

Et annet nytt tilbud er årsstudiet i IT der en kan følge alle forelesninger på nettet. Utrolige 113 søkere hadde dette som sitt førstevalg.

- Vi ser at IT-studier har fått et velfortjent oppsving over hele landet. Selv har vi ikke hatt like høye søkertall til IT-studier på 15 år.

Øker markedsandelen

Det er flere som søker høyere utdanning 2017 enn det var i 2016, men Høgskolen i Molde øker også sin markedsandel totalt sett. Det er også verdt å merke seg at der sektoren som helhet opplever en nedgang i økonomifagene så har Høgskolen i Molde en solid økning. Også helsefagene holder seg stabile selv om de går litt ned fra fjorårets historisk gode tall.

 - For en liten høgskole som det vi tross alt er så er det veldig hyggelig å se at studentene fortsatt ønsker å studere på et studiested der alle kjenner alle og det er en kort og uformell avstand mellom foreleser og student, avslutter Langøy.

Artikkeltags