Kommunen med 110 sider langt tilsvar i Kringsjå-saken

Fylkesmannen fastslo at Kristiansund kommune brøt loven ved Kringsjå sykehjem.

Fylkesmannen fastslo at Kristiansund kommune brøt loven ved Kringsjå sykehjem.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Kristiansund kommune har torsdag levert tilsvar til Fylkesmannen i tilsynssaken ved Kringsjå sykehjem.

Ifølge en pressemelding fra kommunen sendt ut torsdag ettermiddag, har arbeidet med svaret vært omfattende. Dette har ifølge pressemeldingen som er sendt ut av kommunens kommunikasjonssjef Tore Lyngvær, resultert i et 110 sider langt tilsvar til tilsynssaken.

Fristen for å komme med svaret går ut fredag.

– Jeg føler at vi står stødig og jeg er helt sikker på at vi leverer gode tjenester til våre brukere. Samtidig er det viktig å være ydmyke på at presset i eldreomsorgen er stort og at dette må vi ha med videre i kvalitetsarbeidet, sier kommunalsjef Siv Iren Stormo Andersson – som ifølge pressemeldingen er fornøyd med resultatet.

Andersson håper nå på god dialog med Fylkesmannen for å komme i mål med tilsynssaken. Hun har i sitt svar poengtert viktigheten av en tett dialog når konklusjonen på tilsynet blir så alvorlig som i denne saken.

– Jeg er lei meg for at denne saken har blitt en stor belastning for mange, sannsynligvis uten grunn, sier kommunalsjefen i pressemeldingen.

Kommunalsjefen mener – nå som alle dokumenter er kommet på plass – at ingen ting ved de meldte avvikene tyder på alvorlige lovbrudd ved Kringsjå sykehjem. Hun håper på en rask behandling hos Fylkesmannen og presiserer at det er Fylkesmannen som har beslutningskompetanse i saken.

Kommunen har tatt kritikk for at tiltakene i tilsynssaken ikke ble oversendt Fylkesmannen. Det er disse som nå – ifølge pressemeldingen – er kommet på plass.

Artikkeltags