Nobeldirektøren til Kristiansund

Olav Njølstad, direktør for Det Norske Nobelinstitutt, holder foredrag om atomvåpen på biblioteket i Kristiansund og de andre store bybibliotekene i fylket.

Olav Njølstad, direktør for Det Norske Nobelinstitutt, holder foredrag om atomvåpen på biblioteket i Kristiansund og de andre store bybibliotekene i fylket. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Olav Njølstad skal holde foredrag om atomvåpnenes rolle i internasjonal politikk siden 1945.

DEL

Gjør atomvåpen verden tryggere eller farligere? Dette er ett av spørsmålene Olav Njølstad, direktør for Det Norske Nobelinstitutt, svarer på under foredraget sitt ved Kristiansund bibliotek torsdag 15. november.

Dette opplyser Kristiansund kommune i en pressemelding.

Njølstad også å si litt om hvordan Den norske Nobelkomite har forholdt seg til atomvåpentrusselen, fra prisen til Linus Pauling i 1962 til prisen til ICAN i 2017.

– I foredraget vil jeg ta for meg atomvåpnenes rolle i internasjonal politikk siden 1945, og gi eksempler på situasjoner der det var reell fare for at atomvåpen kunne bli tatt i bruk, forteller Njølstad. – Foredraget vil se nærmere på de viktigste argumentene for og imot atomvåpennedrusting, sier Njølstad i pressemeldingen.

Bysmart

Arrangementet, som er åpent for alle, er en del av Bysmart, en serie med foredrag i de tre store byene i fylket. Det er et samarbeid mellom bybibliotekene, fylkesbiblioteket og Møre og Romsdal fylkeskommune ved regional- og næringsavdelinga. Målet med foredragsserien er å skape byliv og styrke bibliotekene som møteplasser, opplyser Kristiansund kommune.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken