Gå til sidens hovedinnhold

Disse seks fikk trainee-jobbene blant 107 søkere

Artikkelen er over 3 år gammel

Alle de nye traineene i årets KOM Trainee-kull skal jobbe for kommunen.

Av 107 søkere, slapp seks gjennom nåløyet. Nå står et nytt traineekull fra KOM Trainee klar til tjeneste for Kristiansund kommune. Det har aldri før skjedd at alle i et kull skal være på en og samme arbeidsplass. Ordfører og personalsjef ønsket dem velkommen mandag, og er glade for å få kompetansen de representerer inn i kommunen.

– Gratulerer, dere er privilegerte som kom gjennom nåløyet til KOM Trainee. Dere skal være hos oss i kommunen. Her finnes det et stort kompetansemiljø. Vi har gode erfaringer med traineer og har fire-fem stykker jobbende fast på ulike plasser, sa ordfører Kjell Neergaard under en seanse i formannskapssalen, før de ferske traineene ble vist til sine respektive arbeidsplasser.

Både dagens kultursjef og kommunens innkjøpssjef startet som traineer i sin tid.

Gode søkertall

Ordføreren rådet dem til å vise initiativ og utfordre det etablerte kompetansemiljøet.

– Vi har godt av nye tanker, alle sammen, sa Neergaard.

 

Dette er også det første kullet etter sammenslåingen med Kom Kultur. Styreleder Ole Jonny Rugset mener det gode søkertallet i år styrker attraktiviteten til traineeordningen.

– Både det offentlige og næringslivet er i sterk omstilling. Derfor er ny kompetanse viktig. Gjerne kompetanse som kommer utenifra, uten lokale referanser. Det er viktig for oss, sa Rugset.

Les også

Fire av fem traineer har fått jobb og blir boende i regionen

Han viste til at alle i kullet fra 2016–2018, som hadde avslutning i forrige uke, fikk fast jobb. Fire ble igjen i Kristiansund, én fikk jobb i Tromsø. Det er derfor høye forventninger å spore blant de seks som startet denne uken.

– Dette blir «fole bra». Vi har blitt tatt kjempegodt imot, sa sivilingeniør Rita Nerland fra Fræna.

Hun skal jobbe i kommunen, men skal også ha et tett samarbeid med Neas.

– Jeg håper på å få brukt den kompetansen jeg har, sier jurist Elina Garberg Bjerkestrand som skal jobbe i tildelingstjenesten og personalavdelingen.

– Jeg føler vi står litt friere til å prøve forskjellige løsninger, sa en spent Ask Saastad fra Oslo. Han skal jobbe i eiendomsdrift.

Vil ha med flere

Den mest utadvendte stillingen er det Kine Iselilja Gyldenskog som har besatt. Hun er utdannet sanger og er daglig leder for Kristiansund kirke kunst og kulturfestival (KKKK). Gyldenskog skal dermed jobbe sammen med kultursjef Eigunn Stav Sætre, som i sin tid startet som trainee.

Les også

Den nye KKKK-lederen regner med en bratt læringskurve

KOM Trainee har i dag 28 medlemsbedrifter, og vil ha med seg flere fra distriktet.

– Vi har holdt på i 12 år, og så langt har dette vært en suksesshistorie. Det er definitivt vårt mål å fortsette denne ordningen. Vi er representert i Kristiansund, Averøy og Smøla, men vil gjerne ha med oss flere bedrifter fra nordmørsregionen, sa Rugset.

Se flere nyansatte på Nordmøre:

 

Kommentarer til denne saken