Gå til sidens hovedinnhold

Stille kveld med smak av retreat

Artikkelen er over 4 år gammel

Kirkelandet kirke prøver seg med en annerledes variant av fastegudstjenesten onsdag.

– Vi skal ha en stille kveld med smak av retreat. Det vil si at det blir veldig rolig slik at de som kommer kan få være i kirka uten at det skjer så mye organisert. Vi vil dele ut en tekst fra Bibelen som folk kan tenke over, de kan skrive bønner og tenne lys. Kantor Johan Martin Røsand vil spille vakker meditasjonsmusikk som også vil innby til refleksjon, sier prost Gerd Anne Aarset (bildet).

Kirka får besøk av misjonskonsulent Janne Bjune fra Det norske misjonsselskap. Hun har jobbet mye med retreat og det å ha stille samlinger i kirker.

– Vi har lyst til å prøve noe som vi ikke gjør til vanlig. I en gudstjeneste har vi jo vår liturgi som vi følger og da skjer det noe hele tiden og det er ikke alltid så mye stillhet i kirkerommet til at vi kan tenke egne tanker. Nå vil vi prøve å la stillheten være en viktig del av kvelden. Så har vi en kort kveldsbønn før vi avslutter kvelden med aftensmat.

– Hvorfor «med smak av retreat»?

– Det er mange som gjerne skulle ha mulighet til mer stillhet og ro. Det er også flere som drar på retreat, altså noen dager hvor de oppsøker stillheten i en organisert sammenheng for eksempel en helg eller en uke. Mange er også nysgjerrig på hva retreat er og hvordan de selv vil reagere på det. Her kan de få en bitte liten anelse.

Kommentarer til denne saken