Løvik legger seg flat

Tore Løvik har vært i hardt vær etter at han stilte opp i 17.-maitoget i samedrakt. Nå legger han seg flat og beklager. Arkivfoto

Tore Løvik har vært i hardt vær etter at han stilte opp i 17.-maitoget i samedrakt. Nå legger han seg flat og beklager. Arkivfoto Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Tore Løvik, styreleder i Kristiansund atletklubb (KAK), legger seg flat i et innlegg på KAKs facebookside.

«Viser til de siste dagers oppslag i media ... Jeg vil på det sterkeste beklage de reaksjoner og følelser flere har opplevd i forbindelse med drakten jeg benyttet i borgertoget 17. mai. Det var ikke i min intensjon å såre noen.»

Innlegget kommer som et svar til den siste tidens reaksjoner på at Løvik ikledde seg samekofte og klovnesløyfe i borgertoget 17. mai. I tillegg til det joiket han det som Mikkel Berg-Nordlie beskriver til iFinnmark som «joikeparodier». Berg-Nordlie var mannen som først reagerte på opptrinnet. Reaksjonene kom etter at KAK selv publiserte et bilde fra borgertoget på den samme facebooksiden.

«Jeg har full respekt for samer, som jeg har for alle andre. Jeg ser likevel at min handling med å ikle seg samedrakt med klovnesløyfe var tåpelig og respektløst ovenfor samer og draktens symbolverdi.

Jeg har selv sameblod i årene og det var årsaken til at jeg kjøpte koften. Bruken var ikke vondt ment men heller en dum handling. Jeg beklager og garanterer at liknende aldri vil skje igjen.» Skriver Løvik videre i innlegget.

Les også:

– Å si at vi er hårsåre er en form for hersketeknikk, sier Kirsti og Sandra

Tore Løvik og KAK blir kalt «usmakelig» og «Norges feigeste lag» 

Artikkeltags